Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Εικαστικά Αποτυπώματα, στο Νεώριο Μόρο

Δ.Τ.

Τίτλος:
Εικαστικά Αποτυπώματα, στο Νεώριο Μόρο
Πότε:
Δευ, 4. Ιούλιος 2016 - Πεμ, 14. Ιούλιος 2016
Κατηγορίες:
Art, Εκθέσεις
Hits:
2854
Created by:
@Coupaki

Περιγραφή

Η σειρά εκθέσεων και παράλληλων δράσεων Εικαστικά Αποτυπώματα ολοκληρώνεται με την 7η και τελευταία ομάδα, η οποία αποτελείται από τις εικαστικούς Καλλιόπη Γιατρουδάκη, Τζαν Λιοδάκη και Πέπη Χατζηδάκη. Η έκθεσή τους στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων (Νεώριο Μόρο) εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 4 Ιουλίου, στις 8μμ και θα διαρκέσει έως και τις 13 Ιουλίου.

Τα λόγια των τριών εικαστικών είναι ιδιαιτέρως συγκινητικά: Για την Καλλιόπη Γιατρουδάκη "...Η ύπαρξη είναι μια ευλογία αλλά και μια κατάσταση εξ’ ορισμού προβληματική. Χαμένη ανάμεσα στην ευφορία και τη θλίψη, στον υπαρξιακό λαβύρινθο και την εκστατική ενατένιση των καθαρών απογυμνωμένων καταστάσεων, η ανθρώπινη φύση ακροβατεί. Στην κόψη. Στο μεταίχμιο. Πετάει και συνθλίβεται."

Η Τζαν Λιοδάκη μας εκμυστηρεύεται: "...Η φύση της Κρήτης με εμπνέει, η μοναδικότητά της.... Το υγρό στοιχείο με συναρπάζει... η κίνηση, οι αντανακλάσεις, η ρευστότητα και οι συνεχείς αλλαγές στα χρώματα... Γενικότερα γοητεύομαι από τις αντιθέσεις... και το τι σχηματίζεται με τη συνάντηση αυτή. Επίσης ο μικρόκοσμος με συγκινεί. Βρίσκεται γύρω μας με κάθε βήμα... Είναι στη γη κάτω από τα πόδια μας, αρκεί να το δούμε."

Η Πέπη Χατζηδάκη εξηγεί: "...Παραμύθια, νανουρίσματα, τοπικές εποχικές συνήθειες και λαϊκά δρώμενα, θρησκευτικές και παγανιστικές δοξασίες, η υπέρμετρη δεισιδαιμονία που χαρακτηρίζει τον τόπο μου, όπως και η τάση για μυθοπλασία και υπερβολή, είναι στοιχεία που από παιδί συσσωρεύονται στα βάθη της ψυχής και του νου μου, μετουσιώνονται και μεταλλαγμένα έρχονται στο σήμερα σαν καλλιτεχνικές δημιουργίες."

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us