Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020

IOANNIS KARALIAS-PAINTINGS

Τίτλος:
IOANNIS KARALIAS-PAINTINGS
Πότε:
Πεμ, 7. Ιανουάριος 2016
Κατηγορία:
Εκθέσεις
Hits:
590
Created by:
@Coupaki

Περιγραφή

O IΩΑΝΝΝΗΣ ΚΑΡΑΛΙΑΣ σε συνεργασία με το artcafe Abodé , Ερμού και Αγίων Ασωμάτων 3 στη Πλατεία Ασωμάτων σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής IOANNIS KARALIAS-PAINTINGS, την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016, στις 20.00.

Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΛΙΑΣ, αρχιτέκτονας, ποιητής και ζωγράφος, γεννημένος στην Κατερίνη, με σπουδές ψυχολογίας, αρχιτεκτονικής και Ιστορίας της τέχνης στα Πανεπιστήμια του Graz της Αυστρίας και του Σικάγο της Αμερικής τελεί υποδιευθυντής του Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design και Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αρχιτεκτονικής Τέχνης και Περιβαλλοντικών Μελετών.

Ως στέλεχος του μουσείου είχε την ευκαιρία να σχεδιάσει διάφορες μεγάλου μεγέθους εγκαταστάσεις στο μουσείο ντιζάιν του Λονδίνου καθώς και σημαντικές εκθέσεις για το Chicago Athenaeum στο Μπουένος Άιρες, στο Σάο Πάολο, στο Μεξικό, στην Πράγα, στη Θεσσαλονίκη, στο Μιλάνο, στη Βαρσοβία, στη Λισαβόνα, στη Νέα Υόρκη, στο Λος Άντζελες και το Μαϊάμι.

Σχεδίασε το 20 στρεμμάτων διεθνές πάρκο γλυπτικής του Chicago Athenaeum στο Σάλτσμπουργκ του Ιλινόις, καθώς επίσης και έπιπλα για πολλές σημαντικές εταιρίες επίπλων της Αμερικής που συχνά εκτίθεται στο Διεθνές σαλόνι επίπλου του Μιλάνου.

Έχει πάρει μέρος σε πολλές εκθέσεις όπως «Real Furniture/Fake Furniture», «Five Chicago
Architects», «Seven Ancient Wonders of the World» και σχεδίασε τα έπιπλα του κυβερνήτη του Ιλινόις για το νέο μέγαρο της πολιτείας του Ιλινόις. Οι πίνακές του έχουν εκτεθεί σε σημαντικές εκθέσεις σε μουσεία τόσο της Αμερικής όσο και της νότιας Αμερικής.

Στην έκθεση παρουσιάζονται πίνακες της περιόδου 2009 ως 2011 όπου ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΛΙΑΣ απελευθερωμένος από συμβατικότητες αφήνει την φαντασία του να οδηγήσει τη ζωγραφική του.

Abodé: Ερμού και Αγίων Ασωμάτων 3, Πλατεία Ασωμάτων, Τηλ. 21 0331 3816
Διάρκεια έκθεσης: 29/12/2015 έως 11/1/2016
Ώρες: 10.00 έως 02.00
Εγκαίνια: Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016, στις 20.00.

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us