Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020

Αφιέρωμα στον συνθέτη Θωμά Μπακαλάκο

Τίτλος:
Αφιέρωμα στον συνθέτη Θωμά Μπακαλάκο
Πότε:
Παρ, 20. Μάιος 2016 - Σαβ, 21. Μάιος 2016
Κατηγορίες:
Event, Live, Ρεμπέτικα & Λαϊκά
Hits:
503
Created by:
@Coupaki

Περιγραφή

Αφιέρωμα στον συνθέτη Θωμά Μπακαλάκο
Με αφορμή τα 40 χρόνια παρουσίας του συνθέτη Θωμά Μπακαλάκου στο ελληνικό μουσικό γίγνεσθαι θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 20 Μαΐου, στις 23.00, στο «Πέραν, το καφέ-αμάν της πόλης», ένα πρόγραμμα βασισμένο στις δημιουργίες του συνθέτη (στο πρώτο μέρος) και στις πιο αγαπημένες στιγμές του λαϊκού μας τραγουδιού (στο δεύτερο μέρος).
Τραγούδι: Γιώργος Υδραίος, Νάντια Καραγιάννη.
Παίζουν οι μουσικοί: Αργύρης Ντίνας-τρίχορδο μπουζούκι, Σπύρος Βλάχος-κιθάρα, Ισίδωρος Παπαγεωργίου-μπάσο, Θανάσης Αιγινήτης-κρουστά.
Ηχοληψία: Θοδωρής Θεοχαρόπουλος.
Ο Θωμάς Μπακαλάκος ξεκίνησε το συνθετικό του έργο σχεδόν ταυτόχρονα με την έναρξη των σπουδών του στη Μαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τον απασχόλησε το ζήτημα της θεμελίωσης της μουσικής ως επιστήμης με την αυστηρότητα που αυτό συνεπάγεται. Παρουσίασε μια νέα μέθοδο μουσικής σημειογραφίας με μαθηματικό τρόπο, που την ονομάζει Αριθμητική Μουσική Παράσταση (Α.Μ.Π.), βάσει της οποίας η καταγραφή μιας μουσικής σύνθεσης μέσω της Α.Μ.Π, επιτυγχάνεται μόνο με τη χρήση των αριθμών και των τεσσάρων πράξεων της αριθμητικής. Η πολιτιστική και κοινωνικοπολιτική του δραστηριότητα αποτέλεσαν πηγές εμπειριών, γνώσεων και έμπνευσης για τα τραγούδια του, στα οποία θίγει κοινωνικά προβλήματα που απασχολούσαν και απασχολούν έως και σήμερα τους ανθρώπους.
Είσοδος: 5,00 ευρώ/άτομο.
Πληροφορίες στο σύνδεσμο: http://peran.gr/mousiko-imerologio/709-/event_details

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us