Εκτύπωση

Bam-Bam στο Χυτήριο

Δ.Τ.

Τίτλος:
Bam-Bam στο Χυτήριο
Πότε:
Πεμ, 14. Ιούλιος 2016 - Κυρ, 17. Ιούλιος 2016
Κατηγορίες:
Event, Θέατρο
Hits:
1233
Created by:
@Coupaki

Περιγραφή

Η ξεκαρδιστική κωμωδία BAMBAM, σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε τις δύο προηγούμενες σεζόν, θα συνεχίσει να παίζεται για ΤΡΙΤΗ σεζόν στον υπέροχο καλοκαιρινό κήπο του θεάτρου ΧΥΤΗΡΙΟ από την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016.

Με νέα τολμηρή προσέγγιση στο καστ το ΒΑΜ ΒΑΜ υπόσχεται στους θεατές, τόσο σε όσους το έχουν δει, όσο και σε αυτούς που δεν το έχουν δει, να τους χαρίσει δύο ώρες ασταμάτητου και αβίαστου γέλιου, τα καλοκαιρινά βράδια, στην μοναδική αυλή του Θεάτρου Χυτήριο. Οι φάρσες και οι παρεξηγήσεις στην οικία ενός κατά τα άλλα..... συντηρητικού ζευγαριού, μέσα από ένα εξαιρετικά ατακαδόρικο κείμενο, διαδέχονται η μια την άλλη, σε μια από τις καλύτερες φαρσοκωμωδίες των Ray Cooney & John Chapman.

Λίγα λόγια για το έργο:

Το συντηρητικό μας παντρεμένο ζευγάρι, ετοιμάζεται, παρ’ ότι βαριέται κάπως, να παραστεί στον ετήσιο χορό των εκδοτών παιδικών βιβλίων, όπου είναι καλεσμένο. Η οικιακή τους βοηθός θα πάρει το ρεπό της και το απομονωμένο σπίτι τους στην «εξοχική» Σταμάτα Αττικής θα μείνει άδειο, ή έτσι νομίζουν, γιατί ο συνεργάτης του συγγραφέα και η σύζυγός του, ο διακοσμητής τους, η υπηρετριούλα τους, ένας παίδαρος με σμιλευμένους κοιλιακούς, ένας «καθώς πρέπει κύριος» αλλά και μια «όχι καθώς πρέπει» δεσποινίς, έχουν ήδη κανονίσει χωρίς τον ξενοδόχο. Μπλέξιμο, ανατροπές, ανησυχίες, έρωτες και υποψίες για απιστία, ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια των θεατών.... Άραγε είναι όλα όπως φαίνονται ή τα φαινόμενα απατούν?

Σημείωμα του σκηνοθέτη:

«Η φάρσα ορίζεται ως ένα είδος που έχει στόχο να διασκεδάσει το κοινό με απροσδόκητες και ανατρεπτικές καταστάσεις, παρεξηγήσεις, ψεύτικες ταυτότητες που εμπεριέχουν γλωσσικά τεχνάσματα, αυξανόμενη και ταχύρυθμη πλοκή. Ο Ρέι Κούνεϊ, θεωρείται εδώ και δεκαετίες από τους πιο πετυχημένους συνεχιστές της γαλλικής φάρσας, κερδίζοντας την ονομασία “ο Άγγλος Φεϊντό” (ο Γάλλος μάστερ των κωμωδιών που χρησιμοποιούσε στα έργα του θέμα με πολλές πόρτες, πολλά κρεβάτια και συνήθως πολλές ερωμένες). Έργα του Κούνεϊ έχουν παιχτεί παγκοσμίως, όπως και εδώ στην Ελλάδα, με τεράστια επιτυχία. Σε αυτή την ξεκαρδιστική κωμωδία που έγραψαν ο Κούνεϊ και ο Τσάπμαν, με τον τίτλο “Move over Mrs Markham” (παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο θέατρο Μουσούρη, από έναν εκλεκτό θίασο πρωταγωνιστών, με τον ελληνικό τίτλο “Στο Τσάκ” (1991-1993) αλλά και σε διασκευή των Ρέππα -Παπαθανασίου ως “Μύγα Τσε-Τσε” (2005), ενώ φέτος θα παρουσιαστεί μετά από πολλά χρόνια στο WEST END του Λονδίνου), οι πρωταγωνιστές του έργου περιπλέκονται σε ένα γαϊτανάκι ερωτικών παρεξηγήσεων, οδηγώντας το κοινό σε ένα ξεκαρδιστικό θέαμα, με ρεσιτάλ ανατροπών, παρεξηγήσεων και κωμικοτραγικών καταστάσεων. Η σημερινή απόδοση έχει γίνει νεοελληνική φαρσοκωμωδία καταστάσεων, με χαρακτήρες οικείους και αναγνωρίσιμους σε όλους μας.»

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Γιώργος Βάλαρης

Μετάφραση: Βάσια Παναγοπούλου

Απόδοση: Στέλιος Παπαδόπουλος- Γιώργος Βάλαρης

Σκηνικά: Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Κοστούμια: Κλέων Φυσέκης

Μουσική επιμέλεια: Νίκος Ραμός

Βοηθός σκηνοθέτη: Χρύσα Κλούβα

Βοηθός ενδυματολόγου: Μάγδα Τσέλιου

Πρωταγωνιστούν:

Σωτήρης Καλυβάτσης, Βάνα Ραμπότα, Σοφία Παυλίδου, Βασίλης Κούκουρας, Χρύσα Κλούβα, Αιμίλιος Ράφτης, Βίκυ Κάβουρα

και σε ρόλο έκπληξη ο Παντελής Καναράκης.

Εντελώς φιλική (και άνευ απροόπτου) συμμετοχή... Παύλος Κοντογιαννίδης.

Παραστάσεις:

Σημείο Πολιτισμού ΧΥΤΗΡΙΟ

Ιερά Οδός 44 (στάση ΜΕΤΡΟ: Κεραμεικός), Τηλ.: 2103412313

Έναρξη παραστάσεων Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00 μ.μ.

Διάρκεια: 120 λεπτά (με διάλειμμα)

Κάθε Πέμπτη & Κυριακή γενική είσοδος 15 ευρώ

Κάθε Παρασκευή & Σάββατο γενική είσοδος 18 ευρώ

Φοιτητές, άνεργοι, παιδικό και άνω των 65 γενική είσοδος 10€

Ώρες ταμείου: Καθημερινά 5.00 μ.μ. - 9.00 μ.μ.

Τηλ.: 2103412313 & 6951787821

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook