Εκτύπωση

Party Εγκαινίων στην Έλη του Κλου

Δ.Τ.

Τίτλος:
Party Εγκαινίων στην Έλη του Κλου
Πότε:
Σαβ, 8. Οκτώβριος 2016 - Κυρ, 9. Οκτώβριος 2016
Κατηγορίες:
Event, Parties
Hits:
863
Created by:
@Coupaki

Περιγραφή

Σμύρνη, Κορδελιό, 1882: ο Πέτρος Κούλογλου (με παρατσούκλι Κλου) ανοίγει το καφενείο του-μόνο για άντρες εκείνη την εποχή- το οποίο βαφτίζεται «η Έλη του Κλου» , λόγω της αδυναμίας του στην κόρη του Ελένη (Έλη). Καφεδάκια στη χόβολη, ούζα και τσίπουρα με μεζέδες και γλυκά από τα χεράκια της γυναίκας του.
Αθήνα, Βριλήσσια, 2012: Μετά από 130 χρόνια η Ελένη, εγγονή εκείνης της Ελένης και δισέγγονη του Κλου, δημιουργεί με αγάπη και μεράκι ένα ζεστό και φιλόξενο all day στέκι, όπου το στοιχείο του χειροποίητου επικρατεί παντού. Από τη διακόσμηση έως τα cocktails και τα μοναδικά γλυκά.
Ο τόπος ίδιος, 2016: Η τρισέγγονη, Κωνσταντίνα-Ελένη (Νάντια), αλλάζει το σκηνικό τελείως. Ο σεβασμός προς τους πελάτες και η αγάπη της για την οικογενειακή παράδοση δεν της επιτρέπουν να αλλάξει δύο πράγματα: το χειροποίητο στοιχείο και φυσικά το όνομα «η Έλη του Κλου».
Η ανανεωμένη «Έλη του Κλου» είναι ένα all day στέκι με πολλές όψεις. Σας υποδέχεται σαν μια τεράστια αυλή. Τσιμέντο απλωμένο παντού, ενοποιώντας τον εσωτερικό με τον εξωτερικό χώρο, δεμένο όμορφα με ξύλο και μικρές ή μεγάλες χρωματιστές λεπτομέρειες. Λιτή διακόσμηση με bohemian στοιχεία και αρκετό πράσινο, εντείνουν την αίσθηση της αυλής.
Μπαίνοντας κανείς στο εσωτερικό του ψηλοτάβανου μαγαζιού συναντά ένα χαλαρωτικό περιβάλλον, στο οποίο το μπλε χρώμα δένει αρμονικά με το γκρι τσιμέντο. Κόκκινα και κίτρινα διακοσμητικά αντικείμενα δημιουργούν έντονες αντιθέσεις. Αναπαυτικοί καναπέδες, μια βιβλιοθήκη με επιλογές για διάβασμα και vintage διακοσμητικά αντικείμενα: ένα παλιό παιχνίδι, μια γραφομηχανή αντίκα, ένα παλιό ραδιόφωνο, κάδρα που συχνά αλλάζουν παραστάσεις. Χάλκινοι σωλήνες στην οροφή παίζουν έξυπνα με το φωτισμό και στο βάθος το μπαρ: έντονο μπλε χρώμα, ξύλο και τούβλο, κι ένας μεγάλος μαυροπίνακας που κάθε εβδομάδα γεμίζει με σκέψεις, σκίτσα και στιχάκια.
Μια μπλε σκάλα οδηγεί στο πατάρι, φτιαγμένο σαν playroom. Έντονα χρώματα, ένα μεγάλο ξύλινο τραπέζι, επιτραπέζια στο ράφι, δημιουργούν τις συνθήκες για μελέτη, εργασία, ομαδικές συναντήσεις και παρεϊστικα παιχνίδια.
Από τις 9:00 το πρωί σερβίρεται εκλεκτός καφές, επιλεγμένος από τους ιδιοκτήτες με βάση την ποιότητα και την ελληνική προέλευση. Espresso TAF, Ελληνικός Λουμίδη, στο μπρίκι συνοδευμένος με χειροποίητο γλυκό του κουταλιού. Δροσερή Κλουλεμονάδα και Κλουφραουλάδα, ζεστά αφεψήματα από το «Δρόμο του Τσαγιού», Smoothies, γευστικότατο ρόφημα σοκολάτας TUSSO, ενίοτε με παραλλαγές, τοστ και sandwiches. Χειροποίητα γλυκά, με έμφαση στο Μωσαϊκό της Έλης και τα pancakes.
Το μεσημέρι (13:00-17:00) και το βράδυ (20:00-00:00) o κατάλογος του φαγητού εμπλουτίζεται με φρέσκιες σαλάτες, Pizza, club sandwiches, ποικιλίες και tapas που συνοδεύουν εκπληκτικά το ποτό.
Μετά τις 21:00 το σκηνικό αλλάζει: Ο φωτισμός χαμηλώνει, η μουσική δυναμώνει.
Κλασσικά Cocktails, από Martini εως και το δικό της Zombie , ευφάνταστες επινοήσεις των bartenders της Έλης, με χειροποίητες μαρμελάδες και σιρόπια, φρέσκα φρούτα εποχής, ζεστά ή κρύα –ανάλογα με την εποχή. Κι αν δε σας καλύψει κάτι απ’ αυτά, ζητείστε στο bartender να δημιουργήσει αποκλειστικά για το δικό σας γούστο.
Μπύρες και κρασιά, ούζο και τσίπουρο, αυστηρώς ελληνικά κι επιμελώς επιλεγμένα. Μεγάλη spirits list εμπλουτισμένη και με ελληνικές ετικέτες μπορεί να ικανοποιήσει και το πιο απαιτητικό γούστο.
Κάθε Παρασκευή θεματικές βραδιές Dj και κάθε Σάββατο Live μουσική με εναλλασσόμενα σχήματα, σε μονοπάτια του ελληνικού έντεχνου τραγουδιού ή Rock, jazz, swing & latin ρυθμούς.
Στα άμεσα πλάνα είναι η φιλοξενία εκθέσεων φωτογραφίας, τέχνης, κοσμημάτων κ.α.
«Η Έλη του Κλου» θα εγκαινιάσει την καινούρια της ταυτότητα το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, μετά τις 21:00. Σας προσκαλεί να την ξανά-γνωρίσετε σε μια βραδιά Live με τη rock μπάντα Joker!

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook