Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020

7ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Dance Days Chania

Τίτλος:
7ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Dance Days Chania
Πότε:
Τρι, 25. Ιούλιος 2017 - Τετ, 26. Ιούλιος 2017
Κατηγορίες:
Event, Festival, Live
Hits:
885
Created by:
@Coupaki
7ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Dance Days Chania

Περιγραφή

25 07
Θέατρο Ανατολικής Τάφρου
21.30

7ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού
Dance Days Chania

«Έλβεντον» / Χρήστος Παπαδόπουλος

Το κυριότερο στοιχείο που συγκίνησε τον δημιουργό διαβάζοντας τα “Κύματα” της Β. Γουλφ, πέρα από τις εκφάνσεις της ζωής των ηρώων, είναι η έννοια της ροής του χρόνου μέσα σε αυτές. Ανεξάντλητος και ασταμάτητος.

Η ζωή μας ξεκινά. Κι όταν ξεκινήσει αρχίζουμε να δονούμαστε και να κινούμαστε ασταμάτητα. Δεν έχουμε καμία επιλογή, δεν μπορούμε να σταματήσουμε, να κάνουμε μια παύση.
Η μόνη πραγματική παύση είναι ο θάνατος. Μέσα σε αυτή τη συνθήκη ζούμε όλοι. Αυτή η απλή παραδοχή υπάρχει διάχυτη μέσα σε όλο το κείμενο της Γουλφ. Τα κύματα έχουν ένα σταθερό ρυθμό, ρυθμολογία, επαναληπτικότητα. Και είναι ο συντονισμός αυτού του ρυθμού με τον ρυθμό μέσα μας που κάνει την στιγμή που στεκόμαστε απεναντί τους πολύτιμη.

Η ενατένιση με την ενδοσκόπηση άρρηκτα δεμένες. Η στιγμή που το μυαλό μας είναι ενεργό, καθαρό και ελεύθερο. Αυτή η στιγμή ενδιαφέρει τον χορογράφο. Το στοίχημα να δημιουργήσεις ένα έργο που να αφηγείται λίγα, ενώ παράλληλα να επιτρέπει στο κοινό να σκεφτεί και να νιώσει πολλά περισσότερα.

Συνδιοργάνωση : Δήμος Χανίων - ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ


Διοργάνωση : Σύλλογος Συν-Κίνηση
Είσοδος : 12 € - Φοιτητικό, Ανέργων : 9 €

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us