Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έξι σπόροι ροδιού

Δ.Τ.

Έξι σπόροι ροδιού
Τίτλος:
Έξι σπόροι ροδιού
Πότε:
Παρ, 5. Ιούλιος 2019 - Σαβ, 6. Ιούλιος 2019
Που:
Chania - Chania, GREECE
Κατηγορία:
Art
Hits:
4113
Created by:
@Coupaki

Περιγραφή

« …Τι είναι αυτό που λάμπει κόκκινο στο σκοτάδι;
Έξι σπόροι ροδιού Όσο και να ψάξεις, δεν μπορείς να βρεις κάποιον που κρύβεται μέσα στον ίδιο του τον εαυτό
Έξι σπόροι ροδιού πάνω στην γλώσσα και δεν υπάρχει πια επιστροφή...»
Δραματοποιημένη αφήγηση. Μια σύγχρονη ματιά στην μυθολογική Περσεφόνη. Η παράσταση αυτή -που είχε την πρεμιέρα της το 2008 στην Artena στο φεστιβαλ Picnic and Arts στην Ιταλία, έχει ταξιδέψει, ξετυλίγοντας τον μίτο της αφήγησης σε διαφορετικούς τόπους και χώρους (Αρτένα 2008, Βιέννη 2015, Λάρισσα 2018, Αθήνα 2018).

Η Ευγενία Σταυροπούλου είναι ηθοποιός, αφηγήτρια και κουκλοπαίχτρια.
Έχει πάρει μέρος σε πολυάριθμες παραστάσεις ως ηθοποιός, αλλά και ως βοηθός σκηνοθέτη, με θεατρικά σχήματα στην Ελλάδα και στην Αυστρία (Βιέννη), όπου κατοικεί και εργάζεται τα τελευταία 12 χρόνια: ως κουκλοπαίχτρια στο Figurentheater Lilarum, ως ηθοποιός κυρίως με το διεθνές θεατρικό σύνολο Fleischerei, Projekt Theater Studio και ως ελεύθερη ηθοποιός και αφηγήτρια. Από το 2007 φέρνει στην σκηνή τις δικές της δουλειές, σκηνοθετώντας και παίζοντας η ίδια στα έργα της :
2007, «Αγαπημένη μου Ελέν...Από την επιστολή ενός κοριτσιού» του Ράινερ Μαρία Ρίλκε για το φεστιβάλ νέων δημιουργών, Θέατρο της Άνοιξης, Αθήνα.

2008, «Wer hat die Liebe verdammt?» («Ποιός καταδίκασε την αγάπη;») χοροθεατρικό δρώμενο εμπνευσμένο από τα έργα και τα ποιήματα της περσίδας ζωγράφου Mitra Shahmoradi, Egga, Βιέννη.

2010, «Salome» , από το ομώνυμο έργο του Oscar Wilde, για το φεστιβάλ «Im Brennender Spiegel», Egon Schiele Fest. «Goettin des Glücks», Sankt Poelten, Austria.

Από το 2008 ασχολείται με την δραματοποιημένη performance-αφήγηση, στην οποία ο μύθος/η ιστορία δρα σαν καθρέφτης πάνω στον οποίο βλέπει το είδωλό του ο μυθολόγος/αφηγητής και όπου ο ρόλος του αφηγητή εναλάσσεται με το ρόλο του ηθοποιού:

2008, «Persephone»/ Έξι σπόροι ροδιού, Δραματοποιημένη αφήγηση με συνοδεία της βιολίστριας Adele Madau, φεστιβάλ Picnic and Art, Artena, Ιταλία. / 2015, με συνοδεία του Rez Said (μαντολίνο) Βιέννη/ 2018 « Έξι σπόροι ροδιού», OFF Festival , Λάρισσα/ « Ιστορίες δύο ασυνήθιστων πεπρωμένων: Έξι σπόροι ροδιού» Θέατρο Αγιούσαγια Αθήνα.

2010, «Play the drum!», Δραματοποιημένη αφήγηση, φεστιβάλ Auf Achse 2010, η ιστορία ενός τύμπανου Νταφφ και της γραφής πάνω του.

2013, Δραματοποιημένη αφήγηση « Κομμωτήριο: Ήρωες εξόριστοι/Τα μαλλιά της Βερενίκης » , μια ιστορία για τα περίφημα μαλλιά της Βερενίκης. Κομμωτήριο Coiffeur Peter Maritz, Vienna.

2018, Αφήγηση και θέατρο σκιών « Υπερωκεάνειο», Λάρισσα Φεστιβαλ OFF/ Αθήνα θέατρο Αγιούσαγια.

Τον Δεκέμβριο του 2016 μετά από σεμινάριο πάνω στην δραματοποιημένη μυθολογική αφήγηση παρουσίασαν οι μαθητές της Ευγενίας Σταυροπούλου την δουλειά τους. (Θέατρο Δραματικής σχολής Αρχή, Αθήνα).


Τόπος διεξαγωγής

Location:
Chania
Οδός:
Chania
ΤΚ:
73100
Πόλη:
Chania
Νομός:
GREECE
Χώρα:
Greece
Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us