Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
Αστυνομικό Δελτίο 26 Σεπτεμβρίου 2020

«Βενετία» έγινε η Ναυπακτία, αποκλείστηκαν χωριά στα ορεινά – Πλημμύρες και στο Αγρίνιο (video)

«Βενετία» έγινε η Ναυπακτία, αποκλείστηκαν χωριά στα ορεινά – Πλημμύρες και στο Αγρίνιο (video) «Βενετία» έγινε η Ναυπακτία, αποκλείστηκαν χωριά στα ορεινά – Πλημμύρες και στο Αγρίνιο (video)
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Πάτρα Ρίο πλημμύρες κακοκαιρία Ιανός

Πλημμύρισαν δρόμοι στη Ναυπακτία και στο Αγρίνιο από ισχυρή καταιγίδα, με τα νερά να δημιουργούν έντονα προβλήματα προσβασιμότητας σε κατοίκους και διερχόμενους. Πολλά προβλήματα και στα ορεινά της περιοχής, καθώς κόπηκε στα… δυο δρόμο, με αποτέλεσμα να έχουν αποκλειστεί τα χωριά Φαμίλια, Πόρος, και Ρίγανη. Έγιναν ακόμα κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων στο ορεινό οδικό δίκτυο.

Στη Ναύπακτο οι δρόμοι έγιναν λίμνες, ενώ η Πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων. Ανάλογα προβλήματα με συσσώρευση υδάτων παρουσιάστηκαν και σε άλλους δρόμους, και σε κάποιο σημείο χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής.

Έντονες βροχοπτώσεις και στο Αγρίνιο, πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα

Το ίδιο έγινε στο Αγρίνιο και σε άλλα χωριά της Αιτωλοακαρνανίας. Προβλήματα στη Δημοτική Ενότητα Στράτου, του Αγρινίου, προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή σήμερα το μεσημέρι. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, Ιωάννης Τέγα, «λόγω των βροχοπτώσεων έσπασε ρέμα στην περιοχή του Στράτου, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν παρακείμενες επιχειρήσεις και σπίτια, ενώ υπήρξαν καταπτώσεις σε τμήμα του οδικού δικτύου».

Στην περιοχή της Στράτου, που επλήγη από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, βρέθηκε ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, καθώς και κλιμάκιο του δήμου. Αμέσως μετά, ανακοινώθηκε ότι ο δήμαρχος Αγρινίου συγκάλεσε εκτάκτως το τοπικό συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας, προκειμένου να κατατεθεί αίτημα για να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο κ. Παπαναστασίου τόνισε ότι «λόγω της πρωτοφανούς κακοκαιρίας, δημιουργήθηκαν προβλήματα σε κατοικίες, επιχειρήσεις, δρόμους και εγκαταστάσεις», προσθέτοντας πως «πρέπει άμεσα να κινηθούν οι διαδικασίες, ώστε να κινητοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός και να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Δημοτική Ενότητα Στράτου».

Ήδη, σύμφωνα με τον δήμο, «αποφασίστηκε ο ορισμός επιτροπών από τον δήμο, οι οποίες θα διενεργήσουν αυτοψίες σε πληγείσες κατοικίες, ενώ επιτροπές της περιφέρειας θα διενεργήσουν αυτοψίες σε επιχειρήσεις».

Εν τω μεταξύ, στην Πάτρα σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή των Αραχωβιτίκων και υπήρξε άμεση επέμβαση των εργαζομένων της Πολιτικής Προστασίας και της Υπηρεσίας Καθαριότητας, οι οποίοι καθάρισαν με μηχανήματα το γειτονικό αυλάκι και άνοιξαν τον παρακείμενο δρόμο, χωρίς, σύμφωνα με τον δήμο, να υπάρξει κίνδυνος για κατοίκους και σπίτια.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) είχε προειδοποιήσει για έντονες βροχές στην περιοχή και ειδικότερα στη δυτική Ελλάδα, ενώ δεν έχουν κλείσει οι «πληγές» από την κακοκαιρία «Ιανός».

Η πολιτική προστασία έχει βγάλει ανακοίνωση για έντονα καιρικά φαινόμενα για το Σάββατο (26/09) και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή κατά τόπους όπου τα φαινόμενα είναι έντονα.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστηκε 14 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us