Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021
Χανιά 30 Ιουλίου 2021

400 εργαζόμενοι παραμένουν ανεμβολίαστοι στο Νοσοκομείο Χανίων!

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Τον «κίνδυνο κατάρρευσης» του Νοσοκομείου Χανίων αν τεθούν σε διαθεσιμότητα οι 400, περίπου, εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα και παράλληλα απομακρυνθούν από τις αρχές του Νοεμβρίου, τα 365 άτομα που εργάζονται στο Ίδρυμα με ελαστικές σχέσεις εργασίας, επισήμανε την Πέμπτη αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργαζομένων, που επισκέφθηκε τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Καλογερή προκειμένου να τον ενημερώσει για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Tην αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χανίων αποτελούσαν ο πρόεδρος Βαρδής Γεωργιακάκης, ο αντιπρόεδρος Ευτύχης Κοντορινάκης και η γραμματέας Εμμανουέλα Περράκη.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χανίων Βαρδής Γεωργιακάκης σημείωσε ματαξύ άλλων:

«Είμαστε υπέρ του εμβολιασμού, αλλά κατά του εξαναγκασμού, κατά του αναγκαστικού εμβολιασμού και του να πρέπει να φύγει κάποιος και να πάει στο σπίτι του επειδή δεν κάνει το εμβόλιο. Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι με σοβαρά προβλήματα υγείας που δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο, άλλοι που θέλουν να το σκεφτούν και άλλοι που δεν μπορούν να το κάνουν για άλλους λόγους. Δεν μπορούμε να στερήσουμε από το Νοσοκομείο αυτό το προσωπικό και να το στείλουμε στο σπίτι του. Τους έχουμε ανάγκη πάρα πολύ», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργιακάκης.

Παράλληλα, καυτηρίασε το γεγονός ότι στην πρόσφατη σύσκεψη που έγινε στην Αντιπεριφέρεια Χανίων για το 4ο κύμα της πανδημίας και το Νοσοκομείο Χανίων, δεν κλήθηκαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.

«Γίνονται συσκέψεις για την υγεία μας και το νοσοκομείο μας χωρίς εμάς… Δεν είναι όλα καλά στο Νοσοκομείο μας. Να μας καλούν κι εμάς για να ακούνε και την άλλη άποψη… Είμαστε εδώ για να πούμε τις ανησυχίες μας, να ενημερώσουμε όλους τους φορείς και να πούμε ότι αν γίνουν αυτά τα πράγματα το Νοσοκομείο θα καταρρεύσει… Δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε αντιπολίτευση, αλλά για να αναδείξουμε τα προβλήματα και να βοηθήσουμε να επιλυθούν», σημείωσε ο κ. Γεωργιακάκης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε καλή δύναμη σε όλους τους εργαζομένους του Νοσοκομείου, καλώντας όσους εξ αυτών δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα, να συμβουλευτούν τους Γιατρούς του Νοσοκομείου προκειμένου να λάβουν σωστή ενημέρωση και να αναθεωρήσουν τη στάση τους.

Σχετικά με τις μετακινήσεις γιατρών που πραγματοποιούνται για την κάλυψη των ελλείψεων και εφημερίων στο Νοσοκομείο Ρέθυμνου, ο κ. Καλογερής συμφώνησε ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να αποτελέσει μόνιμη λύση, διότι πέραν του ότι ταλαιπωρούνται οι εργαζόμενοι, αποδυναμώνεται το Γενικό Νοσοκομείο, σε περίοδο που αναμένεται αύξηση των αναγκών του.

Πρόσθεσε ότι προφανώς η λύση βρίσκεται στην πρόσληψη προσωπικού.

Είχε προηγηθεί, λίγες ημέρες νωρίτερα, ανάλογη συνάντηση και με τον δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη.

The post 400 εργαζόμενοι παραμένουν ανεμβολίαστοι στο Νοσοκομείο Χανίων! first appeared on Kriti24.gr.

Διαβάστηκε 26 φορές
elzh-CNenfrdeitjaruessv

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us

 youtube instagram