Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021
Ειδήσεις 08 Μαρτίου 2020

Έτοιμη για αποστολή δύναμης προστασίας στα ελληνικά σύνορα δηλώνει η Κύπρος

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Έτοιμη για αποστολή δύναμης προστασίας στα ελληνικά σύνορα δηλώνει η Κύπρος

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό είχε ο πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης  για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό και την προκλητική στάση της Τουρκίας, ενόψει των επαφών του πρωθυπουργού με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Σε μήνυμά του στο Twitter ο Κύπριος Πρόεδρος, αναφέρει πως πληροφόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό πως «η Κύπρος είναι έτοιμη να αποστείλει δύναμη των Σωμάτων Ασφαλείας, για την προστασία των συνόρων της Ελλάδας, που ταυτόχρονα είναι και σύνορα της Ευρώπης». Προσθέτει επίσης πως η πρότασή του έγινε δεκτή.

Το μήνυμα του Κύπριου Προέδρου έχει ως εξής: «Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα σήμερα με τον @PrimeministerGR πληροφόρησα ότι η Κύπρος είναι έτοιμη να αποστείλει δύναμη των Σωμάτων Ασφαλείας, για την προστασία των συνόρων της Ελλάδας που ταυτόχρονα είναι και σύνορα της Ευρώπης. Πρόταση που έγινε αποδεκτή.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα σήμερα με τον @PrimeministerGR πληροφόρησα ότι η Κύπρος είναι έτοιμη να αποστείλει δύναμη των Σωμάτων Ασφαλείας, για την προστασία των συνόρων της Ελλάδας που ταυτόχρονα είναι και σύνορα της Ευρώπης. Πρόταση που έγινε αποδεκτή.

— Nicos Anastasiades (@AnastasiadesCY) March 8, 2020

«Έχει γίνει αντιληπτή πλέον αυτή η οργανωμένη ουσιαστικά ενέργεια από την Τουρκία, που χρησιμοποιεί ένα ανθρωπιστικής φύσεως θέμα εις βάρος όλης της Ευρώπης. (…) η παραβίαση των συνόρων της Ελλάδας αμέσως συνεπάγεται και παραβίαση των συνόρων της Ευρώπης», σχολίασε χθες Κύπριος υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης.

Πηγή ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Διαβάστηκε 53 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us