Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021
Ειδήσεις 24 Νοεμβρίου 2020

Ε. Αχτσιόγλου: Ανοχύρωτο το ΕΣΥ στον πόλεμο της πανδημίας

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Ε. Αχτσιόγλου: Ανοχύρωτο το ΕΣΥ στον πόλεμο της πανδημίας

Αμφισβητεί ευθέως, χαρακτηρίζοντάς την ψευδή, την χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία το δημόσιο σύστημα υγείας ενισχύθηκε εν μέσω πανδημίας από το κράτος με επιπλέον 786 εκ ευρώ, η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Σύμφωνα με την κα Αχτσιόγλου το σύνολο της επιπλέον ενίσχυσης από τον κρατικό προϋπολογισμό στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι κάτω από 300 εκ. ευρώ και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση άφησε το ΕΣΥ στην τύχη του και εγκληματικά ανοχύρωτο στον πόλεμο της πανδημίας.

Επιπλέον η κα Αχτσιόγλου αναφέρεται με τη δήλωσή της «στις τρεις λαθροχειρίες της κυβέρνησης  για το δημόσιο σύστημα υγείας»

Αναφέρει χαρακτηριστικά

«Λαθροχειρία πρώτη: Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι έδωσε επιπλέον 293 εκ ευρώ για την ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η αλήθεια: Ο κρατικός προϋπολογισμός έδωσε 263 εκ ευρώ στον ΕΟΠΥΥ για να καλύψει τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζόμενων σε αναστολή. Για να αναπληρώσει δηλαδή τα πάγια έσοδα που ο ΕΟΠΥΥ έχασε από τις διαλυτικές πολιτικές της κυβέρνησης στην αγορά εργασίας, προκειμένου ο οργανισμός να κρατήσει τις πάγιες λειτουργίες του και όχι φυσικά για να ενισχυθεί το σύστημα υγείας λόγω πανδημίας. Η κυβέρνηση έδωσε στον ΕΟΠΥΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας μόλις 30 εκ.

Λαθροχειρία δεύτερη: Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι έδωσε 200 εκ για αμοιβές έκτακτου και επικουρικού προσωπικού.

Η αλήθεια: Αρκεί μια απλή σύγκριση των πινάκων 3.26 του προϋπολογισμού του 2020 και 3.24 του προϋπολογισμού 2021 για τα νοσοκομεία για να διαπιστώσει ότι οι επιπλέον δαπάνες για έκτακτο και επικουρικό προσωπικό είναι 81 εκ.

Λαθροχειρία τρίτη: η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι έδωσε 293 εκ ευρώ για την προμήθεια εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού.

Η αλήθεια: Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου η ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό των νοσοκομείων και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας λόγω κορωνοιού ήταν 144 εκ ευρώ, όπως αποδεικνύουν και τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Σεπτεμβρίου που δημοσιεύονται από το ίδιο το υπουργείο οικονομικών» .

 

www.ert.gr

Διαβάστηκε 20 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us