Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ειδήσεις 23 Οκτωβρίου 2020

Γκ. Μαγιορκίνης: Αύξηση 40% των κρουσμάτων στην Αττική μέσα σε μία εβδομάδα

Γκ. Μαγιορκίνης: Αύξηση 40% των κρουσμάτων στην Αττική μέσα σε μία εβδομάδα
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Γκ. Μαγιορκίνης: Αύξηση 40% των κρουσμάτων στην Αττική μέσα σε μία εβδομάδα

Έμφαση στην επέκταση της επιδημίας της Covid-19 στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη αναφορά στους νέους ηλικίας 19 – 40, έδωσε ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας.

Ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ότι από τα 841 νέα κρούσματα κορονοϊού που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, 290 εντοπίζονται στην Αττική, 197 στη Θεσσαλονίκη, 35 στις Σέρρες και 25 στη Λάρισα.

Ο καθηγητής επισήμανε ότι διπλασιάστηκε ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα, οι θάνατοι ημερησίως αυξήθηκαν σε 10, ενώ ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωλημένοι πλησιάζει τους 90.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης έκανε λόγο για σαφή επιβάρυνση στη βόρεια Ελλάδα, για επιθετική αύξηση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη και για αύξηση των μολύνσεων κατά 40% στην Αττική, σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα.

Σημείωσε ότι η νέα ώση έχει ηλικιακά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά, αναφέροντας ότι η επιδημία έχει πλέον επίκεντρο την Καστοριά, την Κοζάνη και τη Θεσσαλονίκη, ενώ αυξημένα είναι τα επίπεδα σε Ιωάννινα, Λάρισα και Σέρρες.

Τόνισε ότι η επιδημία δεν βρίσκεται σε ύφεση στο λεκανοπέδιο, επισημαίνοντας την αύξηση κατά 40% των διαγνώσεων στην Αττική συγκριτικά με την περασμένη εβδομάδα. Ανέφερε ότι η αύξηση εκτός της Αττικής έχει πιο έντονα χαρακτηριστικά σε σχέση με το Λεκανοπέδιο, γι’ αυτό μειώνεται το ποσοστό της συμμετοχής της στα συνολικά κρούσματα.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι νέοι ηλικίας 19-40 ετών μολύνονται δύο φορές πιο εύκολα από τις άλλες ηλικιακές ομάδες. Ο κ. Μαγιορκίνης απηύθυνε έκκληση σε αυτή την ηλικιακή ομάδα να είναι προσεκτική, να μην θεωρεί τον εαυτό της άτρωτο και να τηρεί τα μέτρα προστασίας.

 

www.ert.gr

Διαβάστηκε 27 φορές