Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020
Ειδήσεις 21 Οκτωβρίου 2020

Η ΕΡΤ στην πιλοτική βόλτα του ηλεκτρικού λεωφορείου (video)

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Η ΕΡΤ στην πιλοτική βόλτα του ηλεκτρικού λεωφορείου (video)

Η ΕΡΤ βρέθηκε στην πρώτη μικρή βόλτα εντός του κέντρου της Αθήνας που έχει δρομολογηθεί πιλοτικά από την ΟΣΥ ΑΕ. Πρόκειται για το πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας BYD, η οποία ανταποκρίθηκε στην ανοιχτή πρόσκληση του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών για διάθεση δοκιμαστικής λειτουργίας ηλεκτρικών οχημάτων στο δίκτυο των Αστικών Συγκοινωνιών. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΣΥ, Στέφανος Αγιάσογλου, μίλησε κατά τη διάρκεια της πρώτης πιλοτικής βόλτας στην κάμερα της ΕΡΤ.

Το ηλεκτρικό λεωφορείο που τέθηκε από σήμερα σε λειτουργία, έχει μήκος 12 μέτρα, 3 διπλές πόρτες, είναι μοντέλο χαμηλού δαπέδου χωρίς σκαλοπάτια εισόδου, διαθέτει ράμπα για ΑΜΕΑ.

(EUROKINISSI)

Η είσοδος της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα εξασφαλίζει οφέλη τόσο για το περιβάλλον, όσο και για την ποιότητα ζωής στα αστικά κέντρα, γεγονός στο οποίο οι Αστικές Συγκοινωνίες διεκδικούν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το λεωφορείο εκτέλεσε σήμερα δοκιμαστική γραμμή μικρού μήκους εντός του κέντρου της Αθήνας. Ξεκίνησε από το αμαξοστάσιο της Ο.ΣΥ. Α.Ε. στο Ρουφ, Σαλαμινίας 18, λίγο μετά τις 09:00.

Σύμφωνα με την ΟΣΥ ΑΕ το σημερινό δρομολόγιό του έχει ως εξής:

Ομόνοια -> Κλαυθμώνος

Κλαυθμώνος -> Σύνταγμα

Σύνταγμα -> Φιλελλήνων

Φιλελλήνων -> Συγγρού

Συγγρού -> Αγ. Φωτεινή

Αγ. Φωτεινή -> Κολυμβητήριο

Κολυμβητήριο -> Αγ. Βύρωνος

Αγ. Βύρωνος -> Σύνταγμα

Σύνταγμα -> Ακαδημία

Ακαδημία -> Ρεξ

Η χωρητικότητα του οχήματος σε επιβάτες είναι 27 καθήμενοι, 46 όρθιοι, 1 ΑμΕΑ, διαθέτει επίσης εμπρόσθιες κάμερες για αποφυγή σύγκρουσης και σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας. Η μπαταρία του είναι χωρητικότητας 350 kWh, ενώ διαθέτει θύρες φόρτισης USB για τους επιβάτες.

«Εξαρτάται από τις συνθήκες της κάθε πόλης η αντοχή της μπαταρίας του λεωφορείου. Σήμερα θα τεστάρουμε τις συνθήκες της Αθήνας», αναφέρει ο Σ. Αγιάσογλου.

Επιπλέον, το όχημα είναι εξοπλισμένο με το σύστημα τηλεματικής Yutong V+, που ενημερώνει ανά πάσα στιγμή για τις συνθήκες του λεωφορείου και βοηθά στην αύξηση της απόδοσης διαχείρισης, στη μείωση του κόστους συντήρησης και στην βελτίωση της ασφάλειας.

Στο επόμενο διάστημα, αναμένεται η δοκιμαστική κυκλοφορία ενός ακόμη ηλεκτρικού λεωφορείου ευρωπαϊκής τεχνολογίας.

 

www.ert.gr

Διαβάστηκε 20 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us