Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021
Ειδήσεις 26 Νοεμβρίου 2020

ΚΕΘΕΑ: Νέες μονάδες σε λειτουργία

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

ΚΕΘΕΑ: Νέες μονάδες σε λειτουργία

Συνεχίζεται ο αγώνας ενάντια στις εξαρτήσεις και ενισχύεται καθώς από τα μέσα Νοεμβρίου, βρίσκονται σε λειτουργία οι τρεις νέες μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Στις νέες μονάδες περιλαμβάνεται Πολυδύναμο Συμβουλευτικό Κέντρο στην Άρτα, ενώ με έδρα τα Γιάννενα λειτουργούν Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης και Πρόγραμμα Κοινωνικής Επανένταξης.

Το Πολυδύναμο Συμβουλευτικό Κέντρο στην Άρτα παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης για την προβληματική χρήση ή την εξάρτηση από ναρκωτικά, αλκοόλ, τζόγο και διαδίκτυο/gaming. Απευθύνεται τόσο σε όσους αντιμετωπίζουν σχετικό πρόβλημα σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε μέλη του στενού τους περιβάλλοντος. Το Κέντρο συνεργάζεται στενά με το Συμβουλευτικό Κέντρο του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ που λειτουργεί στην Άρτα εδώ και μια οκταετία, αναβαθμίζοντας τις προσφερόμενες υπηρεσίες στην περιοχή.

Η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης πραγματοποιεί εξορμήσεις στην ευρύτερη περιφέρεια Ηπείρου, κυρίως σε περιοχές εκτός αστικού ιστού, με στόχο την ενημέρωση και συμβουλευτική υποστήριξη ανθρώπων και οικογενειών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με διαφορετικές μορφές εθισμού, διευκολύνοντας τη διασύνδεσή τους με κατάλληλα για τις ανάγκες τους προγράμματα.

Επιπλέον, στην πόλη των Ιωαννίνων έχει δημιουργηθεί και Πρόγραμμα Κοινωνικής Επανένταξης, ενισχύοντας σε μια δύσκολη κοινωνική και οικονομική συγκυρία τη διαδικασία ισότιμης και παραγωγικής ενσωμάτωσης στην τοπική κοινωνία ανθρώπων που ολοκληρώνουν πρόγραμμα απεξάρτησης.

Όλες οι μονάδες στελεχώνονται από διεπιστημονικές ομάδες προσωπικού και διευρύνουν το υφιστάμενο δίκτυο υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ στην Ήπειρο, το οποίο μέχρι σήμερα έχει παράσχει υπηρεσίες σε 1.048 άτομα με πρόβλημα χρήσης και 1.750 μέλη οικογενειών».

Πολυδύναμο Συμβουλευτικό Κέντρο Άρτας
Στρατηγού Χαράλαμπου Κατσιμήτρου 2
47 132 Άρτα
τηλ.: 26810 22881 (προσωρινή γραμμή)

Πρόγραμμα Κοινωνικής Επανένταξης Ιωαννίνων / Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης
Φιλικής Εταιρείας 37
Καρδαμίτσια Ιωαννίνων
45 500 Ιωάννινα
τηλ.: 26510 77010 (προσωρινή γραμμή)

Με webinar το Δεκέμβριο

Με δύο νέα webinar συνεχίζεται ο κύκλος των δωρεάν εκπαιδευτικών δράσεων για επαγγελματίες από το ΚΕΘΕΑ τον Δεκέμβριο.

Συγκεκριμένα το ΚΕΘΕΑ αναφέρει ότι: «Το πρώτο με θέμα Δικτύωση στην εκπαίδευση και τη θεραπεία πραγματοποιείται την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020, @15:00-16:00, με ομιλητές τους Δημήτρη Θεοδωρίδη και Ρέμο Αρμάο.

Το δεύτερο με θέμα Κακοποίηση, βία και χρήση ουσιών θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020, @15:00-16:00, με ομιλήτριες τις Ελευθερία Κοκκίνη και Μαρία Πεταλιά.

Οι σύνδεσμοι εγγραφής στα webinar θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα στην ιστοσελίδα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ΚΕΘΕΑ. Για περισσότερες πληροφορίες: Τομέας Εκπαίδευσης ΚΕΘΕΑ: 210 9241993-6».

www.ert.gr

Διαβάστηκε 19 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us