Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020
Ειδήσεις 28 Σεπτεμβρίου 2020

Νέος τοκετός γυναίκας θετικής στον κορoνοϊό SARS-CoV-2 στο Αττικό

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Νέος τοκετός γυναίκας θετικής στον κορoνοϊό SARS-CoV-2 στο Αττικό

Νέος τοκετός γυναίκας με κύηση 38 εβδομάδων και λοίμωξη Covid-19 έγινε στη Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) στον ΠΓΝ «Αττικόν», στις 26-9-20.

Η γυναίκα ήταν ασυμπτωματική και διακομίστηκε από την Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Τζανείου Νοσοκομείου. Ο τοκετός έγινε με καισαρική τομή, λόγω προηγούμενου τοκετού με καισαρική τομή, και γεννήθηκε σε άριστη κατάσταση θήλυ νεογνό με βάρος 2965 γραμμάρια. Αναμένεται ο μοριακός έλεγχος του νεογνού. Μέχρι σήμερα, όλα τα νεογνά που γεννήθηκαν στο Αττικό Νοσοκομείο από μητέρες με λοίμωξη Covid-19 ήταν αρνητικά σε επανειλημμένους μοριακούς ελέγχους που έγιναν.

Σε πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό JAMA και πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Karolinska, στη Στοκχόλμη, Σουηδία, φάνηκε ότι οι έγκυες που νοσούν από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 είτε κατά τον τοκετό (142 γυναίκες), είτε στη διάρκεια της κύησης (14 γυναίκες), παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο για προεκλαμψία. Στη μελέτη αυτή δεν παρατηρήθηκε αυξημένος κίνδυνος για πρόωρο τοκετό.

www.ert.gr

Διαβάστηκε 15 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us