Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ειδήσεις 26 Φεβρουαρίου 2021

Παπαευαγγέλου: Δεν παρατηρήθηκε η μείωση που περιμέναμε στην Αττική

Παπαευαγγέλου: Δεν παρατηρήθηκε η μείωση που περιμέναμε στην Αττική
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Το επιδημιολογικό φορτίο στην επικράτεια αυξήθηκε όπως και τα ενεργά κρούσματα τόνισε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων  Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης.

Ο συνολικός αριθμός των διαγνωσμένων ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια, υπολογίζεται στα 12.000 κρούσματα. Η κ. Παπαευαγγέλου μίλησε για αύξηση στον αριθμό των νέων νοσηλειών που ξεπέρασαν τα 2.500 άτομα, σημειώνοντας ότι υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας, με το 88% των ΜΕΘ Covid να είναι κατειλημμένες. Την τελευταία εβδομάδα, είπε, παρατηρήθηκε αύξηση των θανάτων η οποία θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες.

Μιλώντας για την Αττική είπε ότι υπάρχει αύξηση στον Πειραιά και τον δυτικό τομέα. Η κ. Παπαευαγγέλου ανέφερε ακόμα ότι στις περισσότερες περιφερειακές ενότητες της χώρας έχουμε μικρές εξάρσεις κι “έτσι δεν μπορεί να σβήσει η φωτιά”.

Σχετικά με τους νοσηλευόμενους είπε ότι ο ένας στους τρεις είναι μέσης ηλικίας 45-65 ετών.

Υπογράμμισε ότι δεν παρατηρήθηκε η μείωση του φορτίου που περιμέναμε στην Αττική και όπως είπε σε αυτό συμβάλλει και η επικράτηση των μεταλλαγμένων στελεχών που μεταδίδονται πιο εύκολα.  Παντού ο κόσμος έχει κουραστεί, τόνισε το μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων κι επισήμανε τη σημασία της εξεύρεσης έξυπνων λύσεων προστασίας μέχρι να φτάσουμε στην ανοσία της κοινότητας.

Έκανε αναφορά στη συμπλήρωση ενός χρόνου από το 1ο κρούσμα στη χώρα μας και μίλησε για το ζωντανό παράδειγμα του Ισραήλ που δίνει ελπίδα και προοπτική.

Επίσης, είπε ότι στο “Αττικόν” μπήκαν αυτό το διάστημα άνθρωποι μεγάλης ηλικίας που νόσησαν ελαφρά προφανώς λόγω του εμβολίου που είχαν κάνει και πρόσθεσε ότι στη χώρα μας ένας στους δυο υπερήλικες έχουν πάρει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Τέλος, έκανε έκκληση να ξανασκεφτούν το θέμα του εμβολιασμού οι διστακτικοί.

www.ert.gr

Διαβάστηκε 31 φορές