Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
Ειδήσεις 26 Ιανουαρίου 2021

Πλημμύρες και ζημιές από την κακοκαιρία (video)

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Πλημμύρες και ζημιές από την κακοκαιρία (video)

Το τρίτο, συνεχόμενο κύμα κακοκαιρίας, που πλήττει τη χώρα εδώ και λίγες ώρες εκδηλώνεται με έντονα καιρικά φαινόμενα, που έχουν προκαλέσει πλημμύρες σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας. Στο Αγρίνιο ο δήμαρχος ζήτησε να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στο Αγρίνιο και σε χωριά της περιοχής λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.

Χείμαρροι έχουν πλημμυρίσει σε αρκετά σημεία του Αγρινίου, προκαλώντας ζημιές σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις, σπίτια, καταστήματα και πολλά σημεία του οδικού δικτύου.;

O όγκος και η ορμή του νερού στο χείμαρρο της Ερμίτσας λίγο έξω από το Αγρίνιο έθεσε σε συναγερμό την πολιτική προστασία και την πυροσβεστική υπηρεσία.

Mιλώντας στην ΕΡΤ κτηνοτρόφος δήλωσε ότι: «έχω πάθει μεγάλη ζημιά εδώ πιο κάτω, μου έχουν πνιγεί τα πρόβατά μου, ευτυχώς τα πρόλαβα και τα πήρα. ο σταύλος πνίγηκε, καλαμπόκια είχα μέσα, τριφύλλια και άχυρα. αυτή η δουλειά γίνεται κάθε χρόνο».

Η πυροσβεστική έχει δεχτεί αρκετές κλήσεις για άντληση υδάτων, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση πυροσβεστών και μηχανημάτων για να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι μαθητές του Ειδικού Επαγγελματικού γυμνασίου και λυκείου που είχαν εγκλωβιστεί σε σχολικό συγκρότημα στη Νεάπολη Αγρινίου, καθώς είχε πλημμυρίσει ο δρόμος και δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στις οικείες τους.

Ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασιου ζητά να κηρυχθεί ο δήμος Αγρινίου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης: «φαίνεται η ανάγκη που χρειάζεται για μεγάλα έργα αντιπλημμυρικά, ένα γενναίο εθνικό πρόγραμμα που θα δημιουργήσει αντιπλημμυρική θωράκιση, αντιπλημμυρική προστασία στη χώρα».

Από την κακοκαιρία που πλήττει την Αιτωλοακαρνανία, προκλήθηκαν προβλήματα και στο Ξηρόμερο, όπου σε λίμνη μετατράπηκε το κοιμητήριο στον Αστακό ενώ εντοπίζονται πλημμυρικά φαινόμενα σε δρόμους και χωράφια.

Ρεπορτάζ: Νίκη Παπαδούλα, Δήμητρα Σέκη

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr

Διαβάστηκε 30 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us