Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020
Ειδήσεις 24 Σεπτεμβρίου 2020

Προσωρινή διαμονή πιλοτικά σε αναγνωρισμένους πρόσφυγες

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Προσωρινή διαμονή πιλοτικά σε αναγνωρισμένους πρόσφυγες

Σε πιλοτική δράση με στόχο τη δίμηνη διαμονή αναγνωρισμένων προσφύγων που εξέρχονται από τις δομές των νησιών, μέχρι να βρουν πιο μόνιμη στέγη, προχωρούν το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με χρηματοδότηση από @EU_Commission σε συνεργασία με @IOMGREECE προσφέρουμε προσωρινή διαμονή σε πρόσφυγες που προέρχονται από τα νησιά.Στόχος να ενταχθούν στο πρόγραμμα HELIOS, να βρουν στέγη, εργασία. Aποφεύγουμε έτσι φαινόμενα συγκέντρωσης σε πλατείες, όπως στην Πλ. Βικτώριας pic.twitter.com/7hnJzULCdW

— Νότης Μηταράκης (@nmitarakis) September 24, 2020

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η δράση οργανώνεται «με σκοπό την αποφυγή συγκέντρωσης αναγνωρισμένων προσφύγων σε πλατείες της Αθήνας, όπως πχ στην πλατεία Βικτωρίας».

Η δράση συμφωνήθηκε σε συνάντηση που είχαν σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης και ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Ελλάδα, Τζιανλούκα Ρόκο. Μετά τη συνάντηση ο κ. Μηταράκης δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι «ξεκινάμε πιλοτικά να προσφέρουμε προσωρινή διαμονή σε αναγνωρισμένους πρόσφυγες που προέρχονται από τα νησιά. Στόχος μας είναι να προλάβουν να ενταχθούν σε συνθήκες ομαλότητας στο πρόγραμμα «Helios», να βρουν στέγη και εργασία. Με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα που παρουσιάζεται κυρίως στην Αθήνα και αποφεύγουμε φαινόμενα συγκέντρωσης προσφύγων σε πλατείες».

www.ert.gr

Διαβάστηκε 20 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us