Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ειδήσεις 26 Νοεμβρίου 2020

Τις εθελόντριες νοσηλεύτριες τίμησε το ΥΜΑΘ (video)

Τις εθελόντριες νοσηλεύτριες τίμησε το ΥΜΑΘ (video)
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Τις εθελόντριες νοσηλεύτριες τίμησε το ΥΜΑΘ (video)

Τις νοσηλεύτριες που έσπευσαν εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη για να ενισχύσουν το  Εθνικό Σύστημα Υγείας, δίνοντας καθημερινά μάχη στα νοσοκομεία της πόλης, τίμησε το πρωί στο Διοικητήριο, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου. «Οι Θεσσαλονικείς θα είναι πάντα για εσάς δεύτερη οικογένεια», τόνισε ο  κ. Καραόγλου, ο οποίος έκανε λόγο για μία συγκινητική πράξη, μία πράξη βαθύτατα πατριωτική, που επιβεβαιώνει ότι οι Έλληνες στις δύσκολες στιγμές συντάσσονται με το «εμείς», παραγκωνίζοντας το «εγώ». Και πρόσθεσε : «Εκ μέρους όλων των Βορειοελλαδιτών, εκφράζω την απεριόριστη ευγνωμοσύνη που νιώθουμε για τη σπουδαία πράξη αλληλεγγύης να αφήσετε την ασφάλεια των οικογενειών σας στο Ρέθυμνο, την Κομοτηνή, το Άργος, την Κέρκυρα, τα Ιωάννινα και, ακολουθώντας τον δρόμο του καθήκοντος, της συνείδησης και της ευθύνης προς τον συνάνθρωπο, να προσφέρετε εθελοντικά υπηρεσίες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και τους εδώ συναδέλφους σας». Τα παιδιά αυτά, είναι ένα φωτεινό παράδειγμα προσφοράς και αλληλεγγύης. Έχουν τον απεριόριστο σεβασμό, την εκτίμηση και την αγάπη όλων μας για το μεγαλείο ψυχής που υπέδειξαν», κατέληξε ο Υπουργός.

Σε μία ατμόσφαιρα συγκινησιακά φορτισμένη, στην οποία τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, δύο από τους νοσηλευτές, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον Υφυπουργό και προς τους υπηρεσιακούς παράγοντες, που τους υποδέχθηκαν και τους ενέταξαν για εργασία στις δομές υγείας στη Θεσσαλονίκη. «Είμαστε σ’ έναν δύσκολο αγώνα και προσπαθούμε να αντεπεξέλθουμε, ήρθα από την Κομοτηνή για να βοηθήσω, το ίδιο θα έκαναν και οι συνάδελφοι εδώ, εάν χρειαζόταν βοήθεια η Κομοτηνή», δήλωσε ο κ. Οικονομίδης.

«Βαρύ το φορτίο των συναδέλφων νοσηλευτών και γιατρών στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όλοι πρέπει από τη μία να βοηθήσουν τον πάσχοντα συνάνθρωπο και από την άλλη να παραμείνουν υγιείς, να προφυλάξουν τον εαυτό τους για να γυρίσουν ασφαλείς στις οικογένειες και στο περιβάλλον τους», δήλωσε η κ. Γιαννακούδη και πρόσθεσε: «ο ιός και πρέπει να αντιμετωπίζεται με υπευθυνότητα, με πειθαρχία και σοβαρότητα, ώστε όλοι να είμαστε ασφαλείς και όλοι παρόντες. Είμαστε χαρούμενοι που η πράξη μας βρήκε ανταπόκριση και από άλλους συναδέλφους μας σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή τη γέφυρα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης».

Στην τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε  παρουσία του Διοικητή της 4ης Υ.Π.Ε., κ. Δημήτρη Τσαλικάκη, το νοσηλευτικό προσωπικό εκπροσώπησαν οι υγειονομικοί, κ. Βασιλική Γιαννούση (από το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου στο Γενικό Νοσοκομείο Ιπποκράτειο), ο κ. Παναγιώτης Οικονομίδης (από το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής στο Γενικό Νοσοκομείο Ιπποκράτειο), η κ. Αναστασία Γιαννακούδη (από το Γενικό Νοσοκομείο Άργους στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ), ο κ.Μιχάλης Κολιογιάννης (από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ) και η κ. Δήμητρα Τζιντσοπούλου (από το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ).

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΤΣΙΩΤΑ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Διαβάστηκε 23 φορές