Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021
Οικονομία 03 Ιουνίου 2021

Live – Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης στην Πάτρα – Yψηλές συμμετοχές

Live – Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης στην Πάτρα – Yψηλές συμμετοχές Live – Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης στην Πάτρα – Yψηλές συμμετοχές Live – Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης στην Πάτρα – Yψηλές συμμετοχές
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Η εποχή μετά την πανδημία έχει αρχίσει. Φέρνει μεγάλες μεταβολές σε όλους τους τομείς την κοινωνικής και οικονομικής ζωής, με τις περιφέρειες σε κομβικό ρόλο. Τι μας περιμένει και πώς μπορούμε να παρέμβουμε σ’ αυτό; Δείτε ζωντανά στο ertnews.gr τις εργασίες του διεθνούς συνεδρίου “Regional Growth Conference – Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης”

Η κοινωνία και οι εκπρόσωποί της μπορούν να ακούσουν την απάντηση άμεσα, στην Πάτρα, στους χώρους της Αχάια Κλάους όπου θα εξελιχθεί από σήμερα 3 Ιουνίου μέχρι το Σάββατο 5 Ιουνίου, το νέο αναπτυξιακό συνέδριο που διοργανώνει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλλάδας.

Το συνέδριο είναι η ένατη διοργάνωση, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει ενισχύσει τον διεθνή της προσανατολισμό.

Η παρέμβαση του πρωθυπουργού

«Η Ελλάδα υποδέχεται το καλοκαίρι, θωρακισμένη με την ασπίδα του εμβολιασμού και οπλισμένη με το δόρυ του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης», τονίζει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε γραπτή παρέμβασή του με αφορμή τριήμερο αναπτυξιακό συνέδριο. Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό Covid, ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι «η Ελλάδα είναι από τις έξι χώρες που πρώτες έθεσαν σε εφαρμογή το πιστοποιητικό, που επιτρέπει την επανεκκίνηση του τουρισμού και της οικονομίας μας».

Στις Περιφέρειες ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός για την ανάπτυξη

Ο διεθνής όρος του συνεδρίου “Regional Growth Conference – Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης”, υιοθετήθηκε συμβολικά αλλά και για λόγους ουσίας. Το συνέδριο έχει αποκτήσει διεθνείς προσανατολισμούς, και διεθνείς συμμετοχές. Αποτελεί μια γέφυρα της περιοχής προς την καρδιά της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η πολιτική της οποίας στοχεύει προς την περιφερειακή ανάπτυξη. Η ανάκαμψη και η πρόοδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα επέλθει μέσΠΠα από τα περιφερειακά σχήματα, τον εκσυγχρονισμό τους, την ανάπτυξη δημιουργικής δυναμικής σε κάθε ιστό και κάθε κύτταρο της ΕΕ. Και γι’ αυτό η Ευρώπη θα είναι από σήμερα μέχρι και το Σάββατο παρούσα στις εργασίες του συνεδρίου, μέσω κορυφαίων αξιωματούχων.

Στο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Regional Growth Conference), θα μιλήσoυν προσωπικότητες της Πολιτικής, της Οικονομίας, της Ανάπτυξης. Θα μιλήσουν μέσω τηλεδιάσκεψης και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο υπουργός Εξωτερικών αλλά και πρώην υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο επίτροπος Δημητρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, η πρόεδρος της Επιτροπής 1821-2021 Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά , ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλιτάδης Βαρβιτσιώτης, ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, περιφερειάρχες και πολλοί ακόμη.  Το Συνέδριο, που θα συνεχιστεί και αύριο και με άλλους  υψηλούς προσκεκλημένους μπορείτε να το παρακολουθήσετε απευθείας από το ertnews.gr

Regional Growth Conference 2021-Το πρόγραμμα

 

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 30 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us