Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021
Οικονομία 12 Μαΐου 2021

Παρουσίαση νέου εργασιακού νομοσχεδίου – Κινητοποιήσεις συνδικάτων

Παρουσίαση νέου εργασιακού νομοσχεδίου – Κινητοποιήσεις συνδικάτων Παρουσίαση νέου εργασιακού νομοσχεδίου – Κινητοποιήσεις συνδικάτων Παρουσίαση νέου εργασιακού νομοσχεδίου – Κινητοποιήσεις συνδικάτων
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα πραγματοποιούν στη 1 το μεσημέρι, τα συνδικάτα την ώρα που ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης θα παρουσιάζει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο που θα τεθεί σε διαβούλευση περιλαμβάνει επέκταση της διευθέτησης του χρόνου εργασίας με αντιστάθμισμα περισσότερη άδεια, αύξηση υπερωριών, ρυθμιση της τηλεργασίας, αύξηση της άδειας πατρότητας και προστασία από απόλυση για 6 μήνες από τη γέννηση του παιδιού, προστασία από απόλυση για άρνηση του εργαζόμενου σε διευθέτηση του χρόνου εργασίας, εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας για την παρακολούθηση του πραγματικού χρόνου εργασίας και της αμοιβής του εργαζόμενου, μέτρα για την παρενόχληση στους χώρους εργασίας.

Κινητοποιήσεις συνδικάτων

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν τα συνδικάτα υλοποιώντας την απόφαση που πήραν στη σύσκεψη της Δευτέρας 10 Μαΐου 2021. Μεταξύ άλλων, κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνουν, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ), το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Ν. Αττικής, το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, η Ένωση Ελεγκτών – Λογιστών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης», ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «ο Σωκράτης», ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο Βύρων», το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα – Ακρόαμα (ΣΕΘΕΑ) και η ΠΟΣΠΕΡΤ. Παράλληλα τα Συνδικάτα καλούν σε συλλαλητήριο την Πέμπτη 13 Μάη στις 7 μ.μ., στα Προπύλαια, ενώ κλιμακώνουν τον αγώνα τους προετοιμάζοντας νέα απεργιακή απάντηση.
Στην σημερινή κινητοποίηση στο Υπ. Εργασίας καλεί και το ΠΑΜΕ.

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 23 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us