Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021
Οικονομία 04 Ιουνίου 2021

Πλατφόρμα ΑΑΔΕ: Εξυπηρέτηση φορολογουμένων με βιντεοκλήση – Αποκλειστικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ

Πλατφόρμα ΑΑΔΕ: Εξυπηρέτηση φορολογουμένων με βιντεοκλήση – Αποκλειστικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ Πλατφόρμα ΑΑΔΕ: Εξυπηρέτηση φορολογουμένων με βιντεοκλήση – Αποκλειστικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ Πλατφόρμα ΑΑΔΕ: Εξυπηρέτηση φορολογουμένων με βιντεοκλήση – Αποκλειστικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Χιλιάδες φορολογούμενοι εξυπηρετούνται με βιντεοκλήση μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Εκτιμάται πως χάρη στις ψηφιακές υπηρεσίες οι φορολογούμενοι έχουν γλιτώσει περισσότερες από 1,8 εκατομμύρια επισκέψεις στην Εφορία. Η κάμερα της ΕΡΤ βρέθηκε στο κέντρο επιχειρήσεων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Με ΑΦΜ ή κλειδάριθμο σε λίγα λεπτά μέσω βιντεοκλήσης από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες.

Η διαδικασία, απλή. Μπαίνετε
• στην υπηρεσία: myaadelive.gov.gr
• συμπληρώνετε την ψηφιακή αίτηση “Απόκτησης ΑΦΜ”
* λαμβάνετε αριθμό καταχώρησης
* επιλέγετε ημέρα και ώρα για ραντεβού με εκπρόσωπο της ΑΑΔΕ και
* συνδέεστε μέσω βιντεοκλήσης

Μετά τη διαδικασία ταυτοποίησης – λαμβάνεται ο ΑΦΜ και η σχετική βεβαίωση αποστέλλεται ηλεκτρονικά. Η νέα εφαρμογή έλυσε τα χέρια σε χιλιάδες φορολογούμενους

Όπως αναφέρει ο Γιώργος Πιτσιλής  διοικητής ΑΑΔΕ: “Λόγω εργασίας δεν θα μπορούσατε να πάνε σε κάποια εφορία. Χαίρομαι που σας εξυπηρετήσαμε ψηφιακά και με ασφάλεια. Σκεφτόμαστε ως επόμενο βήμα να εντάξουμε τη δυνατότητα ορισμού φορολογικού εκπροσώπου έχοντας στο νου συμπολίτες μας που είναι στο εξωτερικό και έτσι να αποφύγουν να πάνε στο προξενείο για να πάρουν ένα πληρεξούσιο)”.

Στο διάστημα που λειτουργεί η διαδικασία myAADEllive, περίπου 35-40 άτομα αποκτούν ΑΦΜ καθημερινά με τον αριθμό αυτό να αυξάνεται συνεχώς.

Μέσω των εφαρμογών που αναπτύχθηκαν στην ΑΑΔΕ οι φορολογούμενοι έχουν γλιτώσει πάνω από 1,8 εκατ. επισκέψεις στις εφορίες.

Ρεπορτάζ: Ραλλού Αλεξοπούλου

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 39 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us