Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021
Οικονομία 04 Ιουνίου 2021

Προτάσεις και αιτήματα των βιοτεχνών στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Προτάσεις και αιτήματα των βιοτεχνών στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων Προτάσεις και αιτήματα των βιοτεχνών στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων Προτάσεις και αιτήματα των βιοτεχνών στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Η επιδότηση και υποστήριξη των μικρομεσαίων παραγωγικών επιχειρήσεων, ιδίως αυτών με καινοτόμο και εξαγωγικό προσανατολισμό, τέθηκε στην συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, με τον πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας Παύλο Ραβάνη και τον οικονομικό επόπτη Άγγελο Τζίβα.

Κύριο θέμα της συνάντησης, σύμφωνα με ανακοίνωση του επιμελητηρίου ήταν οι θέσεις του ΒΕΑ για το Ελληνικό Σχέδιο του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η διοίκηση του επιμελητηρίου παρουσίασε στον κ. Γεωργιάδη τις προτάσεις της, με πιο σημαντικές:

  • το μόνιμο μηχανισμό υποστήριξης της επιχειρηματικότητας με ρόλο στα επιμελητήρια
  • τη μόχλευση της παραγωγικής δραστηριότητας και την διασύνδεσή της με τους εμπορικούς κλάδους
  • την ενεργοποίηση των μοχλών εξωστρέφειας με κλαδικές παρεμβάσεις,
  • την χρηματοδότηση της κατάρτισης σε τεχνικά επαγγέλματα
  • την ενίσχυση της ελληνικής προστιθέμενης αξίας, με προώθηση του Σήματος Ελληνικού Προϊόντος
  • την επιδότηση και υποστήριξη των μικρομεσαίων παραγωγικών επιχειρήσεων ιδίως αυτών, με καινοτόμο και εξαγωγικό προσανατολισμό.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν επίσης, ζητήματα που απασχολούν άμεσα τα μέλη του επιμελητηρίου, αλλά και γενικότερα θέματα που αντιμετωπίζει η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Ραβάνης δήλωσε: «Το σχέδιο ανάκαμψης είναι η μεγάλη πρόκληση της χώρας για την μετάβαση σε νέο παραγωγικό μοντέλο και πρέπει να αξιοποιηθεί. Οι μεταποιητικές – παραγωγικές  επιχειρήσεις πρέπει να έχουν πρωτεύοντα ρόλο, όπως αντιστοιχεί στην συμβολή τους στο ΑΕΠ».

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 51 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us