Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021
Οικονομία 05 Μαρτίου 2021

Πρωθυπουργός και Χ. Σταϊκούρας: Η οικονομία άντεξε παρά τους ισχυρούς κλυδωνισμούς (video)

Πρωθυπουργός και Χ. Σταϊκούρας: Η οικονομία άντεξε παρά τους ισχυρούς κλυδωνισμούς (video) Πρωθυπουργός και Χ. Σταϊκούρας: Η οικονομία άντεξε παρά τους ισχυρούς κλυδωνισμούς (video) Πρωθυπουργός και Χ. Σταϊκούρας: Η οικονομία άντεξε παρά τους ισχυρούς κλυδωνισμούς (video)
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Η ελληνική οικονομία, αν και κλυδωνίστηκε ισχυρά, άντεξε”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρ.Σταϊκούρας αναφερόμενος στα στοιχεία ΑΕΠ για το 2020 που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ σύμφωνα με τα οποία η ύφεση ήταν 8,2%. Ανάλογη ανάρτηση έκανε πριν από λίγο στα αγγλικά στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντας ότι η οικονομία άντεξε το 2020 παρά τις προβλέψεις πολλών.

Despite a heavy reliance on tourism, GDP figures published today show that the Greek economy was more resilient than many expected in 2020. Alongside our handling of the COVID-19 crisis, we are shattering stereotypes. #Greece is well-placed for success and will succeed.

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) March 5, 2021

“Παρά την έντονη εξάρτηση από τον τουρισμό, τα στοιχεία του ΑΕΠ που δημοσιεύθηκαν σήμερα δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία ήταν πιο ανθεκτική από ό, τι πολλοί ανέμεναν το 2020. Παράλληλα με τον χειρισμό της κρίσης COVID-19, καταστρέφουμε τα στερεότυπα.  Η Ελλάδα μπορεί να πετύχει και θα πετύχει”, αναφέρει η ανάρτηση του Πρωθυπουργού.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας το ποσοστό μείωσης του ΑΕΠ είναι καλύτερο από τις εκτιμήσεις και αυτό λόγω τόσο της αναθεώρησης του προηγούμενου τριμήνου, όσο και της καλής- σχετικά- εικόνας του δ’ τριμήνου, το οποίο σε σχέση με το γ’ τρίμηνο φαίνεται μάλλον να παρουσιάζει την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη.
  «Τα στοιχεία αυτά πιστοποιούν την ορθότητα της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής», επεσήμανε ο κ. Σταϊκούρας, προσθέτοντας πως «και το 2021, έως σήμερα, είναι μια δύσκολη χρονιά. Οι προκλήσεις πολλές και μεγάλες. Όμως μπορούμε να είμαστε ρεαλιστικά αισιόδοξοι, αφού με τη βοήθεια της επιστήμης χτίζουμε, με ολοένα ταχύτερους ρυθμούς μέσω των εμβολιασμών, “τείχος” προστασίας. Έτσι, η κοινωνική και οικονομική ζωή θα επανέλθει στην κανονικότητα» πρόσθεσε ο υπουργός .

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 30 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us