Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021
Οικονομία 28 Ιουλίου 2021

ΥΠΟΙΚ: Πιο… ελκυστική γίνεται η φορολοταρία – Ασφαλιστικές και φορολογικές οφειλές με ευνοϊκότερους όρους (video)

ΥΠΟΙΚ: Πιο… ελκυστική γίνεται η φορολοταρία – Ασφαλιστικές και φορολογικές οφειλές με ευνοϊκότερους όρους (video) ΥΠΟΙΚ: Πιο… ελκυστική γίνεται η φορολοταρία – Ασφαλιστικές και φορολογικές οφειλές με ευνοϊκότερους όρους (video) ΥΠΟΙΚ: Πιο… ελκυστική γίνεται η φορολοταρία – Ασφαλιστικές και φορολογικές οφειλές με ευνοϊκότερους όρους (video)
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Τον φόρο πολλοί εμίσησαν, τη φορολοταρία ουδείς. Τώρα γίνεται ακόμα πιο ελκυστική, με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών. Με άλλη ρύθμιση, η εξόφληση ασφαλιστικών και φορολογικών οφειλών θα γίνεται με πιο ευνοϊκούς όρους.

Την αναμόρφωση της φορολοταρίας, προκειμένου να γίνει πιο ελκυστική για τους φορολογούμενους, προανήγγειλε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ο Χρήστος Σταϊκούρας: «Έχουμε σχέδιο για να κάνουμε πιο ελκυστική την φορολοταρία γιατί δεν την έχει αγκαλιάσει ο κόσμος».

Σήμερα η φορολοταρία δίνει κάθε μήνα 1.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς. Μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται είναι να μειωθεί μεν ο αριθμός των τυχερών, αλλά να αυξηθεί το ποσό που κληρώνεται στα επίπεδα των 50.000 έως και 100.000 ευρώ.

Ευνοϊκότερους όρους εξόφλησης ασφαλιστικών και φορολογικών οφειλών περιλαμβάνει η νέα πάγια ρύθμιση των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας.

Προβλέπονται 36 άτοκες μηνιαίες δόσεις ή 72 δόσεις με επιτόκιο 2,5%. Η ελάχιστη δόση είναι 30 ευρώ για χρέη έως 1.000 ευρώ και 50 ευρώ για χρέη πάνω από 1.000 ευρώ.

Παράλληλα, αναβιώνουν και όλες οι παλιές ρυθμίσεις (π.χ. 100-120 δόσεις) που χάθηκαν μέσα στην  πανδημία, με την  προϋπόθεση ότι ο οφειλέτης θα πληρώσει εμπρόθεσμα την δόση του Αυγούστου.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Άκης Αθανασόπουλος

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 18 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us

 youtube instagram