Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1680
Περιβάλλον 08 Μαΐου 2015

Οι χειρότερες πόλεις με κυκλοφορακή κίνηση!!

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

traffic lista3Πιστεύετε ότι η Ελλάδα είναι τόσο χάλια, όσο νομίζουμε;

Κι όμως, όχι! Αφού δεν βρίσκεται στη λίστα με τις 10 χειρότερες χώρες κατά τις ώρες κυκλοφοριακής αιχμής. Υπάρχουν και χειρότερα...

Σύμφωνα με την TomTom, (σημ: ολλανδική εταιρεία που παράγει προϊόντα πλοήγησης και χαρτογράφησης) τα άτομα που χρησιμοποιούν για τη μετακίνησή τους στη δουλειά Μ.Μ.Μ. σπαταλούν κατά μέσο όρο 100 ώρες το χρόνο, βρισκόμενοι κολλημένοι στην κίνηση.

Όλα τα δεδομένα βασίζονται σε πραγματικές μετρήσεις από 218 πόλεις σε όλο τον κόσμο μέσω GPS από την ιστορική βάση δεδομένων κίνησης της TomTom. Για ορισμένες πόλεις, βέβαια, χρησιμοποιήθηκαν τα δεδομένα GPS από τους εταίρους της, όπως την AutoNavi.

Χειρότερα είναι στην Κωνσταντινούπολη, όπου αυτοί που κάνουν χρήση των Μ.Μ.Μ. για να πηγαινοέρχονται καθημερινά στη δουλειά τους δαπανούν επιπλέον 125 ώρες ετησίως, καθώς κολλούν στην κίνηση κάθε μέρα μετά το ωράριό τους. Η Βραζιλία καταλαμβάνει 3 από τις κορυφαίες 10 θέσεις.

traffic lista1

Αυτή είναι η παγκόσμια λίστα:
1. Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
2. Πόλη του Μεξικού, Μεξικό
3. Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία
4. Μόσχα, Ρωσία
5. Σαλβαδόρ, Βραζιλία
6. Ρεσίφε, Βραζιλία
7. Αγία Πετρούπολη, Ρωσία
8. Βουκουρέστι, Ρουμανία
9. Βαρσοβία, Πολωνία
10. Λος Άντζελες, Αμερική

Ας ελπίσουμε ότι κάποιες από αυτές τις πόλεις θα χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες, με σκοπό να βελτιώσουν και να επεκτείνουν τις υποδομές μεταφορών, αλλά και να πετύχουν μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στο μέλλον.

 

traffic lista2

Διαβάστηκε 1722 φορές