Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σχέσεις 21 Νοεμβρίου 2018

Οι 8 πιο συχνές ανησυχίες μιας γυναίκας την ώρα του σεξ και πώς να τις νικήσει

Οι 8 πιο συχνές ανησυχίες μιας γυναίκας την ώρα του σεξ και πώς να τις νικήσει
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Σεξ, αυτή η μαγική, σχεδόν εξωπραγματική διαδικασία ανάμεσα σε δυο κορμιά και δυο ψυχές.

«Το πιο διασκεδαστικό πράγμα στον κόσμο» λένε συχνά, και ισχύει αρκετά. Αλλά όχι πάντα, όχι για όλες και για όλους. Τα πιο δύσκολα κι ωραία «σκάνε» στις πρώτες ερωτικές επαφές, υπό τον φόβο, την περιέργεια και τον ενθουσιασμό για το άγνωστο που ετοιμάζεται να ξεγυμνωθεί μπροστά σου. Αντίστοιχα, και το δικό σου, το ομολογουμένως γνωστό θα το ξεγυμνώσεις επίσης. Οι ανησυχίες που ταλανίζουν το μυαλό μιας γυναίκας την ώρα του σεξ δεν είναι λίγες, σίγουρα όμως είναι και νορμάλ και απόλυτα αντιμετωπίσιμες.

Αρχικά να πούμε ότι δεν κρίνεται κανένας εδώ πέρα. Στη χειρότερη, απλά δεν θα σου αρέσει, οπότε δεν είσαι καθόλου υποχρεωμένη να το επαναλάβεις. Κάποιες από τις παρακάτω ανησυχίες επικρατούν κυρίως στις αρχές μιας σεξουαλικής επαφής ή σχέσης. Ορισμένες συνεχίζονται γιατί το επιτρέπουμε να συμβαίνει (για παράδειγμα, το να μην υπάρχει χημεία μεταξύ σας θα έχει φανεί, το ότι παραμένεις, είναι επιλογή σου).

> Εσύ, γυμνή μπροστά του: Όλες και όλοι (ή σχεδόν) έχουμε ανασφάλειες και ατέλειες. Περισσότερο χρήσιμο είναι να προσπαθήσεις να αντιμετωπίσεις τις πρώτες, παρά τις δεύτερες. Μία καλή αρχή είναι να συνειδητοποιήσεις πως κάνεις σεξ για να το χαρείς, να το απολαύσεις, κι όχι για να μαζοχιστείς. Ένα άλλο πολύ χρήσιμο δεδομένο είναι πως ο παρτενέρ σου δεν παρατηρεί τίποτα από ό,τι σε κομπλάρει. Είναι εκεί γιατί σε θέλει γι' αυτό που είσαι.

> Το μέγεθός του: Θεμιτό κι αυτό, να έχεις περιέργεια να δεις πώς είναι «εκεί κάτω» αλλά παράλληλα να δείχνεις και κουλ, ότι δεν σε νοιάζει και πολύ. Για να σε απαλλάξω από το άγχος σου, το μέγεθος παίζει ρόλο αλλά όχι τόσο όσο νομίζεις. Επίσης, το ιδανικό είναι το μεσαίο μέγεθος κι όχι το υπερμέγεθες, που μετά την πρώτη εντυπωσιακή του αποκάλυψη μπορεί να σε ταλαιπωρήσει με την έλλειψη εργονομίας και πρακτικότητας. Επίσης, αν «το 'χει», αν ξέρει πώς να φερθεί, να αγγίξει, να στηθεί, να μιλήσει, να χαϊδέψει, μπορεί να διαπρέψει και με τα μικρότερα τεχνικά χαρακτηριστικά. Δες το σαν πείραμα κι όχι σαν κάτι που δε θα πάει καλά.

> Να θέλει κάτι εκείνος κ εκείνη να μη θέλει: Εδώ τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Κάνεις ό,τι θέλετε, όχι ό,τι θέλει, όχι ό,τι θέλεις. Ευχόμαστε να υπάρχει σύμπνοια. Τώρα αν θες να πειραματιστείς σε μια ιδέα που ρίχνει στο τραπέζι, μαζί σου. Αλλά ποτέ, ΠΟΤΕ δεν κάνεις τη χάρη του άλλου για να μην σε πει «ξενέρωτη». Αυτά είναι αστεία. Για ό,τι δεν θες, αρνείσαι ευγενικά κι εκείνος απαιτεί να το κατανοήσει.

> Να σπάσει το προφυλακτικό: Απόλυτα κατανοητή και αυτή η ανησυχία. Αρχικά μπράβο σας που χρησιμοποιείτε, γιατί με τα δεδομένα που φέρνουν στο φως οι έρευνες, το προφυλακτικό δεν είναι καθόλου δεδομένο για πολλά ζευγάρια ή απλούς εραστές εκεί έξω. Μπορεί να σπάσει, ναι, κανείς δεν σ' το αποκλείει, ωστόσο τα ποσοστά είναι ελάχιστα. Έλεγξε την ημερομηνία, βεβαιωθείτε ότι πρόκειται για προφυλακτικό που έχει διατηρηθεί σε σκιερό μέρος και προχωρήστε. Η εναλλακτική είναι να κάνεις σεξ με φόβο, το οποίο δεν έχει κανένα νόημα, καμία απόλαυση. Συν ότι δεν σε «πάει» κάπου.

> Μια ανεπιθύμητη σωματική λειτουργία: Ε εντάξει, συμβαίνουν αυτά, μην είσαι στην τσίτα. Κι ο ήχος ο περίεργος μπορεί να ακουστεί, από σένα ή από εκείνον και ο ιδρώτας να στάξει, μην το κάνουμε θέμα, είναι ανώριμο. Σκάσε ένα χαμογελάκι και προχώρα.

> Να...πέσει η διάθεσή του: Άλλο ένα σενάριο, στη σκέψη του οποίου μπορεί να φρικάρεις. Και τότε, τι κάνουμε; Ψυχραιμία, βγάλε από το μυαλό σου ότι φταις εσύ, κάτσε στο πλάι, άνοιξε μια χαλαρή κουβέντα, δώσε χρόνο κι όλα θα διορθωθούν. Αν δεν διορθωθεί ή επαναλαμβάνεται συχνά πυκνά, είναι δικό του θέμα, δικό του σώμα και δική του ψυχολογία με τα οποία πρέπει να ασχοληθεί και να κάνει κάτι. Μην τον αποπάρεις, αλλά αν δεν περνάς καλά, οφείλεις να κάνεις μία κουβέντα. Τώρα μία στο τόσο, συμβαίνει, ας περνάει στο «ντούκου».

> Να μην έρθει ποτέ σε οργασμό: Με την κορύφωσή σου είστε με τα φεγγάρια σας. Δεν το 'χεις και πολύ δεδομένο ότι θα συμβεί. Αν είσαι στις πρώτες φορές με κάποιον, οι πιθανότητες να μη νιώθεις τόσο οικεία ώστε να φτάσεις σε οργασμό αυξάνουν. Αν θες να κάνεις κάτι για να μην έρθεις με τίποτα σε οργασμό, είναι να αγχωθείς, να ανησυχείς ότι δεν θα συμβεί. Μην αντιμετωπίζεις την κορύφωση σαν αυτοσκοπό, αλλά από την άλλη πάρε τον χρόνο, τον χώρο και τον ρυθμό σου για να τον κατακτήσεις.

> Η έλλειψη χημείας: «Κι αν δεν τα βρούμε στο κρεβάτι;» «αν δεν υπάρχει χημεία;» αναρωτιέσαι και προβληματίζεσαι ενώ βγάζετε τις μπλούζες σας. Για να μην αναφερθώ σ' εκείνο το απαράδεκτο «αν δεν είμαι καλή;» λες και έχεις κατέβει σε διαγωνισμό. Μία είναι η λύση εδώ. Μην σκέφτεσαι. Άσ΄το να κυλήσει. Κι αν όντως δεν περάσεις καλά, δεν νιώσεις καμία απόλαυση, ξέρεις τι δεν πρέπει να ξανακάνεις.

Διαβάστηκε 226 φορές