Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2020
Τέχνες 14 Οκτωβρίου 2020

«Ημέρες Ισπανόφωνου Κινηματογράφου» – προβολές ταινιών στο διαδίκτυο

«Ημέρες Ισπανόφωνου Κινηματογράφου» – προβολές ταινιών στο διαδίκτυο «Ημέρες Ισπανόφωνου Κινηματογράφου» – προβολές ταινιών στο διαδίκτυο «Ημέρες Ισπανόφωνου Κινηματογράφου» – προβολές ταινιών στο διαδίκτυο
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

«Ημέρες Ισπανόφωνου Κινηματογράφου» – προβολές ταινιών στο διαδίκτυο

Ολοκληρώνονται σήμερα, Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, οι «Ημέρες Ισπανόφωνου Κινηματογράφου/ Días de Cine Hispanófono» (12 έως 14/10) μια πρωτοβουλία που παρουσιάζεται από το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA και συμπίπτει χρονικά με την «Día de la Hispanidad/ Día de la Raza» (Ημέρα της Ισπανοσύνης/Ημέρα της Φυλής).

Κατά τη διάρκεια των «Ημερών Ισπανόφωνου Κινηματογράφου/Días de Cine Hispanófono» παρουσιάζονται βραβευμένες Ισπανόφωνες ταινίες από την Ισπανία και την Λατινική Αμερική, μέσω διαδικτύου, δωρεάν για όλη την Ελλάδα.

Κάθε ταινία είναι διαθέσιμη για 24 ώρες σε συσκευές εντός της Ελλάδας.

Δείτε εδώ τις διαθέσιμες ταινίες.

Ημέρα της Ισπανοσύνης/Ημέρα της Φυλής («Día de la Hispanidad/Día de la Raza»)

Με αφορμή την ανακάλυψη της Αμερικής στις 12 Οκτωβρίου 1492 από τον Χριστόφορο Κολόμβο -ο οποίος πίστευε ότι είχε βρεθεί στις Ινδίες- γιορτάζεται η ημέρα αυτή στην Ισπανία με την ονομασία «Día de la Hispanidad» (Ημέρα της Ισπανοσύνης). Ο όρος Hispanidad, αντιπροσωπεύει το σύνολο των ισπανόφωνων λαών και πολιτισμών.

Στη Λατινική Αμερική, η ίδια ημέρα γιορτάζεται ως «Día de la Raza» (Ημέρα της Φυλής) και εστιάζει θεματικά στη συνύπαρξη των Ευρωπαίων με τους ιθαγενείς λαούς.

Από τις 12.00 το μεσημέρι της 14ης Οκτωβρίου, έως τις 12.00 το μεσημέρι της 15ης Οκτωβρίου, είναι διαθέσιμες δωρεάν οι εξής ταινίες:

Φωτό:

«Ο Μπουνιουέλ στο Λαβύρινθο με τις Χελώνες» / «Buñuel en el laberinto de las tortugas»

(Salvador Simó Busom, Ισπανία, 2018, 86’)

Παρίσι, 1930. Ο Σαλβαδόρ Νταλί και ο Λουίς Μπουνιουέλ είναι ήδη οι κύριες μορφές του σουρεαλιστικού κινήματος. Απροσδόκητα, ο Μπουνιουέλ μένει χωρίς χρήματα μετά το σκάνδαλο που περιβάλλει την ταινία του «Χρυσή Εποχή». Σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, δεν μπορεί να διαχειριστεί ούτε το επόμενο έργο του, ένα ντοκιμαντέρ για μία από τις φτωχότερες ισπανικές περιφέρειες, τη Λας Ούρδες. Ωστόσο, ο καλός του φίλος, ο γλύπτης Ραμόν Ασίν, αγοράζει ένα λαχείο με την υπόσχεση ότι, αν κερδίσει, θα πληρώσει για την ταινία. Απίστευτα και αναπάντεχα, η τύχη είναι στο πλευρό τους.

«Ο Άγγελος» / «El ángel»

(Luis Ortega, Αργεντινή, 2018, 117’)

Μπουένος Άιρες, 1971. O Carlitos είναι ένας νεαρός που μοιάζει με αστέρα του σινεμά: γλυκό πρόσωπο, ξανθές μπούκλες και απαράμιλλο στυλ. Από μικρός ζήλευε τα πράγματα που είχαν οι άλλοι, στην εφηβεία του όμως φανερώνει την πραγματική του φύση: γίνεται κλέφτης. Όταν συναντά στο σχολείο του τον Ramon, ο Carlitos γοητεύεται και κάνει ό,τι μπορεί για να του τραβήξει την προσοχή. Μαζί θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι παρανομίας, έρωτα και καταστροφής. Οι δολοφονίες μοιάζουν σα φυσική κατάληξη της πορείας του, ώσπου ο Carlitos θα συλληφθεί. Η αγγελική του μορφή τραβά την προσοχή του τύπου και της κοινής γνώμης. Το προσωνύμιο που του δίνεται είναι «Άγγελος του Θανάτου» με τη φήμη του να εκτοξεύεται στα ύψη αμέσως μετά τη σύλληψη του.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας.


Πηγή: 

Φωτογραφίες: 

www.ert.gr

Διαβάστηκε 16 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us