Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020
Τεχνολογία 08 Οκτωβρίου 2018

Microsoft: Αναστέλλει την τελευταία αναβάθμιση των Windows 10

Microsoft: Αναστέλλει την τελευταία αναβάθμιση των Windows 10 Microsoft: Αναστέλλει την τελευταία αναβάθμιση των Windows 10
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Λίγες μόνο ημέρες μετά το λανσάρισμα της τελευταίας αναβάθμισης του λειτουργικού συστήματος

Windows 10 η Microsoft σταμάτησε τη διαδικασία λόγω αναφορών για απώλεια δεδομένων κατά την αναβάθμιση.

«Παύσαμε την κυκλοφορία του Windows 10 October 2018 Update (έκδοση 1809) για όλους τους χρήστες καθώς ερευνούμε μεμονωμένες αναφορές χρηστών για απώλεια δεδομένων, μετά την αναβάθμιση», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Microsoft.

Η τελευταία αναβάθμιση των Windows 10 ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια του πρόσφατου press event της εταιρείας όπου ανακοινώθηκαν οι νέες συσκευές Surface. Αξίζει να σημειωθεί ότι το rollout της αναβάθμισης δεν έχει ξεκινήσει επίσημα και το πρόβλημα προέκυψε σε χρήστες που «κατέβασαν» οι ίδιοι την αναβάθμιση.

Οι απώλεια δεδομένων αφορά, σύμφωνα με δημοσιεύματα, την απώλεια αρχείων εγγράφων και φωτογραφιών από τους φακέλους Documents και Pictures, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα επαναφοράς τους.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι η συγκεκριμένη αναβάθμιση δοκιμαζόταν επί μακρόν χωρίς τελικά να κατορθωθεί να εντοπιστεί και να διορθωθεί το πρόβλημα. Ορισμένοι χρήστες στο πρόγραμμα Windows Insider είχαν αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα, σύμφωνα με το Slashgear, ωστόσο καταγγέλλουν ότι η Microsoft είτε βιάστηκε να διαθέσει στο κοινό την αναβάθμιση ώστε να συνδυαστεί με το Surface event της περασμένης εβδομάδας είτε απέτυχε να διαχειριστεί το πρόβλημα πριν την διάθεση.

Διαβάστηκε 164 φορές