Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020
Τεχνολογία 23 Απριλίου 2018

Πρώτη πτήση για το Airbus που θα πετάει πάνω από 20 ώρες δίχως ανεφοδιασμό

Πρώτη πτήση για το Airbus που θα πετάει πάνω από 20 ώρες δίχως ανεφοδιασμό Πρώτη πτήση για το Airbus που θα πετάει πάνω από 20 ώρες δίχως ανεφοδιασμό
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Άνοιξαν... σαμπάνιες και έβγαλαν τα... κομπιουτεράκια προκειμένου να υπολογίσουν τα κέρδη τα στελέχη

της Singapore Airlines, καθώς πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη πτήση του A350 XWB, MSN 216, της έξτρα έκδοσης του μεγαλύτερου Airbus, το οποίο θα διαθέτει τη δυνατότητα να πετάει δίχως ανεφοδιασμό για περισσότερες από 20 ώρες συνεχόμενες.

Το αεροσκάφος υποστηρίζεται από μηχανές Rolls-Royce Trent XWB. Η απόσταση που θα μπορεί να καλύπτει θα αγγίζει τα 9.700 μίλια, με ντεπόζιτο 24.000 λίτρων για καύσιμα.

Το A350 XWB, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, θα μπορεί να πετά για πάνω από 20 ώρες συνεχόμενες, ανεξάρτητα με το φορτίο που μεταφέρει και τον αριθμό των ατόμων. «Θα καλύπτει τη μεγαλύτερη δυνατή διαδρομή, ακόμη και όταν θα είναι πλήρως καλυμμένες οι θέσεις των επιβατών», τόνισε ο επικεφαλής του προγράμματος.

Στόχος της εταιρείας, είναι η απευθείας σύνδεση της Σιγκαπούρης με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ακόμη και με τη Νέα Υόρκη, δίχως ενδιάμεσες στάσεις.

Διαβάστηκε 163 φορές