Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
Θέατρο 29 Νοεμβρίου 2016

Εκπαιδεύοντας με… ευτράπελα και ανατροπές

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Τα ευτράπελα, η κωμωδία, οι ανατροπές, αλλά και ο κοινωνικός σχολιασμός,

συνυπάρχουν με εξαιρετικό τρόπο στην παράσταση: “Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα” του Γουίλι Ράσελ που έκανε πρεμιέρα το βράδυ του Σαββάτου από το Δημοτικό Περιφερειακό Θεάτρο Κρήτης (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ) στο Βενιζέλειο Ωδείο.
Η υπόθεση αφορά το θέμα της εκπαίδευσης και στέλνει το μήνυμα ότι όταν υπάρχει θέληση, όλα γίνονται. Τόσο η Ελια Βεργανελάκη όσο και ο Χρήστος Ροδάμης υποδύονται με εξαιρετικό τρόπο τους ρόλους τους και εισπράττουν το θερμό χειροκρότημα του κοινού, το οποίο κατέκλυσε την αίθουσα.
Η Ρίτα (την οποία υποδύεται η Ελια Βεργανελάκη) είναι μια “άξεστη” κομμώτρια που αποφασίζει να μορφωθεί, επιλέγοντας τη λογοτεχνία και για αυτό το λόγο κάνει αίτηση στο ανοιχτό πανεπιστήμιο, όπου γίνεται δεκτή. Ο δάσκαλός της είναι ο Φρανκ (τον οποίο ενσαρκώνει ο Χρήστος Ροδάμης), ένας μεσήλικος με μεγάλη έφεση στο ποτό και με τα δικά του... προβλήματα. Ο ένας γνωρίζει καλύτερα τον άλλον και, εν τέλει, ο ένας “εκπαιδεύει” τον άλλο αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό, μέσα από σπαρταριστούς διαλόγους.
Στην πρεμιέρα της παράστασης, απηύθυναν χαιρετισμό ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. Μιχάλης Αεράκης και
ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΗ.ΠΕ. ΘΕ.Κ. Αθανάσιος Αθανασόπουλος.
Η μετάφραση, διασκευή, σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια είναι του Γιάννη Καραχισαρίδη, τα σκηνικά – κοστούμια και οι φωτισμοί του Αντώνη Χαλκιά.
Στην πρεμιέρα παρευρέθηκαν η βουλευτής Χανίων Βάλια Βαγιωνάκη, ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Νίκος Καλογερής, ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων Μιχάλης Μαρακάκης, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Χανίων Βαρβάρα Περράκη, ο πρώην πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χανίων Γιάννης Περράκης, ο πρόεδρος του Βενιζελείου Ωδείου Γιάννης Αντωνογιαννάκης κ.ά.
Παραστάσεις θα δοθούν στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα.
Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου – ΩΡΑ 21:00
Σάββατο 3 Δεκεμβρίου -ΩΡΑ 21:00
Κυριακή 4 Δεκεμβρίου – ΩΡΑ 19:30
Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου -ΩΡΑ 19:30
Η τιμή του εισιτηρίου είναι 12 ευρώ και 10 ευρώ (παιδικό, φοιτητικό, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, άνεργοι, άνω των 65, ΑΜΕΑ 67%) ενώ ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.
Προπώληση – κρατήσεις θέσεων: Γραφεία Θεάτρου (Νικ. Φωκά 5), τηλ.: 2821044256-2821023333, όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Διαβάστηκε 1046 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us