Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τοπικά 03 Ιουλίου 2020

Aπαγόρευση κολύμβησης: Λύματα... σε παραλία των Χανίων

Aπαγόρευση κολύμβησης: Λύματα... σε παραλία των Χανίων
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Σημάνσεις για απαγόρευση κολύμβησης τοποθετήθηκαν σε παραλία των Χανίων όπου κατέληξαν λύματα. Συγκεκριμένα όπως ενημερώνει η ΔΕΥΑΧ το πρόβλημα προέκυψε λόγω βλάβης υποήρξε υπερχείλιση λυμάτων σε ρέμα, που καταλήγει στην παραλία του Αγίου Ονουφρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.) σας ενημερώνει, ότι στις 7 το απόγευμα της Τρίτης 30 Ιουνίου 2020, ειδοποιήθηκε από το κεντρικό λιμεναρχείο Χανίων, για υπερχείλιση λυμάτων σε ρέμα, που καταλήγει στην παραλία του Αγίου Ονουφρίου, της Δ.Ε. Ακρωτηρίου.

Στο σημείο μετέβη άμεσα ο ηλεκτρολόγος της επιχείρησης. Διαπίστωσε βλάβη στο καλώδιο της κεραίας κινητής τηλεφωνίας, που είναι εγκατεστημένη στο αντλιοστάσιο λυμάτων της περιοχής.

Εξαιτίας της βλάβης ήταν αδύνατη η αποστολή σημάτων στον κεντρικό σταθμό ελέγχου που βρίσκεται στη δεξαμενή του Αγίου Ιωάννη. Τρωκτικά έκοψαν το καλώδιο της κεραίας κινητής τηλεφωνίας, στην εξωτερική πλευρά του πίνακα, με αποτέλεσμα, να μην μπορούν να σταλούν μηνύματα, στο κεντρικό σύστημα ελέγχου.

Η βλάβη αποκαταστάθηκε, και η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, για τον γρηγορότερο καθαρισμό του ρέματος και της παραλίας.

Σκοπός της επιχείρησης είναι, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και μετά από συνεχείς δειγματοληψίες, και μόλις οι μετρήσεις το επιτρέψουν, η παραλία να γίνει και πάλι προσβάσιμη στους πολίτες.

Ως τότε, έχουν τοποθετηθεί σημάνσεις απαγόρευσης κολύμβησης, οι οποίες θα αφαιρεθούν, μόλις αποκατασταθούν οι δείκτες καταλληλόλητας και επιτραπεί η κολύμβηση.

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστηκε 112 φορές