Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
Τοπικά 21 Οκτωβρίου 2020

Μέσω Telegram διακινούνται ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες χιλιάδων γυναικών

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Μέσω Telegram διακινούνται ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες χιλιάδων γυναικών

Μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, διακινούνται ως γυμνές στο διαδίκτυο πάνω από 100.000 φωτογραφίες γυναικών από το Instagram και το Facebook οι οποίες έχουν δεχθεί επεξεργασία. Σύμφωνα με έκθεση της εταιρίας Sensity, οι «ψευδώς» γυμνές φωτογραφίες γυναικών που ως επί των πλείστον είναι ανήλικες επεξεργάζονται μέσω συστήματος τεχνητής νοημοσύνης έτσι ώστε να αφαιρεθούν τα ρούχα.

Σύμφωνα με την έρευνα μέσα από ηλεκτρονικό υπολογιστή, οι φωτογραφίες τροποποιούνται σε ρεαλιστικές εικόνες και βίντεο, με βάση ένα πραγματικό πρότυπο. Τα πρώτα θύματα ήταν διασημότητες, πλέον γυναίκες από πολλές περιοχές του κόσμου μπορεί να πρωταγωνιστούν σε χωρίς πορνογραφικό υλικό χωρίς να το γνωρίζουν, απλά και μόνο επειδή έχουν δημόσιο το λογαριασμό του σε Facebook και Instagram.

Σύμφωνα με το BBC, που δοκίμασε την εφαρμογή, η πιστότητα της φωτογραφίας δεν είναι ικανοποιητική. Πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι εύκολο κανείς να καταλάβει ότι πρόκειται για ψεύτικη γυμνή φωτογραφία.

Ο διαχειριστής της υπηρεσίας, γνωστός ως «P» αναφέρει πως δεν τον νοιάζει ιδιαίτερα, το αν φαίνεται αληθινή ή ψεύτικη η φωτογραφία αφού πρόκειται για υπηρεσία διασκέδασης και όχι βίας. «Κανείς δεν θα εκβιάσει κανέναν με αυτό, αφού η ποιότητα δεν είναι ρεαλιστική», αναφέρει.

Ο ίδιος, μάλιστα, σημειώνει ότι όταν βλέπουν μία φωτογραφία ανηλίκου να επεξεργάζεται, η διαχείριση κλείνει την πρόσβαση στον χρήστη για πάντα.

Σύμφωνα με τη Sensity, από τον Ιούλιο του 2019 έως το 2020, περίπου 104.852 γυναίκες έχουν στοχοποιηθεί και έχουν κοινοποιηθεί δημόσια ψεύτικες γυμνές εικόνες.

Η έρευνά του διαπίστωσε ότι σε ορισμένες από τις εικόνες απεικονίζονταν ανήλικοι, υποδηλώνοντας ότι ορισμένοι χρήστες χρησιμοποιούν κυρίως το bot για να δημιουργήσουν και να μοιραστούν παιδοφιλικό περιεχόμενο.

Φωτογραφία: BBC

Στη Ρωσία το Telegram απαγορεύτηκε επίσημα. Πέρυσι, η πολιτεία της Βιρτζίνια των ΗΠΑ έγινε ένα από τα πρώτα μέρη για την απαγόρευση των deepfakes, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι «είναι θέμα χρόνου έως ότου αυτό το περιεχόμενο γίνει πιο εξελιγμένο. Ο αριθμός των βίντεο με πορνό φαίνεται να διπλασιάζεται κάθε έξι μήνες. Είναι καταστροφικό, για τα θύματα ψεύτικων πορνό. Μπορεί να αναβαθμίσει εντελώς τη ζωή τους επειδή αισθάνονται παραβιασμένοι και ταπεινωμένοι».

ΠΗΓΗ:BBC

 

www.ert.gr

Διαβάστηκε 15 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us