Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2020
Τοπικά 21 Οκτωβρίου 2020

Ν. Πασινιάν: Το θέμα του Καραμπάχ δεν μπορεί να έχει διπλωματική λύση

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Ν. Πασινιάν: Το θέμα του Καραμπάχ δεν μπορεί να έχει διπλωματική λύση

Το θέμα του Καραμπάχ δεν μπορεί να έχει διπλωματική λύση, «αυτή τη στιγμή και για πολύ καιρό ακόμη», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν σε βίντεο που ανάρτησε στο Facebook και ζήτησε από όλους «τους επικεφαλής των πόλεων, των περιφερειών, των χωριών, των πολιτικών κομμάτων, των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, των επιχειρηματικών κύκλων, να οργανώσουν μονάδες εθελοντών» για να πολεμήσουν κατά του Αζερμπαϊτζάν.

«Υπάρχει η νίκη ή η ήττα, τίποτε άλλο. Για να κερδίσουμε, οφείλουμε όλοι να σχηματίσουμε μονάδες εθελοντών», δήλωσε εκτιμώντας ότι το Αζερμπαϊτζάν αρχίζει να ρίχνει τις «τελευταίες του δυνάμεις» στη μάχη.

Το Ναγκόρνο Καραμπάχ, περιοχή που κατοικείται στην πλειονότητά της από Αρμένιους, αποσχίστηκε από το Αζερμπαϊτζάν μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης προκαλώντας έναν πόλεμο που άφησε πίσω του 30.000 νεκρούς τη δεκαετία του 1990.

Ο Πασινιάν απηύθυνε την έκκλησή του μετά την αποτυχία δύο διαδοχικών ανθρωπιστικών εκεχειριών αυτόν τον μήνα και ο υπουργός του των Εξωτερικών όπως και του Αζερμπαϊτζάν βρίσκονταν στη Μόσχα για ξεχωριστές διαπραγματεύσεις με τη ρωσική περιφερειακή δύναμη. Οι δύο ομόλογοι αναμένονται επίσης στην Ουάσιγκτον αυτήν την εβδομάδα.

 

www.ert.gr

Διαβάστηκε 16 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us