Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020
Τοπικά 21 Οκτωβρίου 2020

Ο Ντόναλντ Τραμπ διατηρεί λογαριασμό σε κινεζική τράπεζα

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Ο Ντόναλντ Τραμπ διατηρεί λογαριασμό σε κινεζική τράπεζα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, διατηρεί λογαριασμό σε τράπεζα στην Κίνα, χώρα στην οποία προσπαθούσε για χρόνια να αναπτύξει επιχειρηματικές δραστηριότητες, μολονότι παρουσιάζεται ως ένας αληθινός αντίπαλος του Πεκίνου, σε αντίθεση, όπως λέει ο ίδιος, με τον έτερο διεκδικητή της αμερικανικής προεδρίας, τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, γράφουν οι New York Times.

Ο Τραμπ διατηρεί ακόμα το γραφείο που είχε στην Κίνα πριν εκλεγεί Πρόεδρος και μάλιστα κατά τη διάρκεια της προεδρικής του θητείας είχε αποπειραθεί να συνεργαστεί με μια σημαντική κινεζική εταιρεία που ελέγχεται από το κινεζικό κράτος, σημειώνει η εφημερίδα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος διατήρησε επίσης τον τραπεζικό λογαριασμό στην Κίνα, ο οποίος ήταν άγνωστος μέχρι τώρα και ο οποίος ελέγχεται από μια από τις εταιρείες του, την Trump International Hotels Management, σύμφωνα με ανάλυση των φορολογικών του δηλώσεων.

Η εταιρεία κατέβαλε στο κινεζικό κράτος 188.561 δολάρια σε φόρους από το 2013 έως το 2015 εν όψει προσπαθειών για συμφωνίες παραχώρησης άδειας εμπορικής εκμετάλλευσης. Ο δικηγόρος του ομίλου Τραμπ Άλαν Γκάρτεν δήλωσε ότι αυτή η εταιρεία «άνοιξε τον λογαριασμό σε μια κινεζική τράπεζα, που έχει γραφεία στις ΗΠΑ, προκειμένου να πληρώσει τους φόρους της» και συμπλήρωσε «καμιά συμφωνία, συναλλαγή ούτε άλλη εμπορική δραστηριότητα δεν οριστικοποιήθηκε, και από το 2015 ο λογαριασμός αυτός έμεινε ανενεργός».

Ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται σε έναν εμπορικό και διπλωματικό πόλεμο με την Κίνα και δηλώνει ότι είναι ο μοναδικός πραγματικός υπερασπιστής των αμερικανικών συμφερόντων έναντι του κινεζικού γίγαντα, σε αντίθεση με τον αντίπαλό του για τις προεδρικές εκλογές, Τζο Μπάιντεν.

ΠΗΓΗ: New York Times ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Διαβάστηκε 40 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us