Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
Κόσμος 16 Σεπτεμβρίου 2021

Ένα χωριό στο Νόρφολκ «το καταπίνει» η θάλασσα

Ένα χωριό στο Νόρφολκ «το καταπίνει» η θάλασσα Ένα χωριό στο Νόρφολκ «το καταπίνει» η θάλασσα Ένα χωριό στο Νόρφολκ «το καταπίνει» η θάλασσα
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

ανταπόκριση από το Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου

Ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό το Χάπισμπεργκ (Happisburgh) στην περιοχή Νόρφολκ της Ανατολικής Αγγλίας θα σβήσει από τον χάρτη της γηραιάς Αλβιώνας έως το 2105.

Είναι έτοιμο να το καταπιεί η θάλασσα με τους λιγοστούς πλέον κάτοικους να προσεύχονται καθώς όπως λένε «κανείς δεν μπορεί να μας βοηθήσει». Τα ιστορικά αρχεία δείχνουν ότι πάνω από 250 μέτρα γης χάθηκαν μεταξύ 1600 και 1850.

Πιο πρόσφατα το χωριό επηρεάστηκε από τις τραγικές πλημμύρες του 1953 που στοίχισαν τη ζωή σε 76 κατοίκους του Νόρφολκ. Οι παράκτιες άμυνες που χτίστηκαν στο μικρό χωριό έχουν επιβραδύνει τον ρυθμό υποχώρησης. Ωστόσο, μεγάλα τμήματα είναι πλέον σε άθλια κατάσταση. Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας και η κλιματική αλλαγή, συμπεριλαμβανομένης των έντονων καταιγίδων, μπορεί επίσης να αυξήσουν τον ρυθμό διάβρωσης.

Στην ακτή της Βόρειας Θάλασσας του Νόρφολκ, το χωριό με πληθυσμό 1400 ατόμων και περίπου 600 σπίτια βρίσκεται μια πέτρινη εκκλησία που χρονολογείται από τον 14ο αιώνα, ένα εντυπωσιακό αρχοντικό, διατηρητέα κτίρια και ένας διάσημος ερυθρόλευκος ριγέ φάρος. Εκτιμάται ότι το χωριό θα χάσει περίπου 97 μέτρα τα επόμενα 20 χρόνια – μια από τις ταχύτερες διαβρωτικές ακτές στη Βρετανία.

Στα επόμενα περίπου 30 χρόνια, προβλέπεται επίσης ότι η εκκλησία, μια παμπ του 16ου αιώνα και πολλά σπίτια θα χαθούν σχεδόν ολοκληρωτικά έως το 2105.

Πηγή: Μirror

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 9 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us

 youtube instagram