Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
Κόσμος 16 Σεπτεμβρίου 2021

Κύπρος: Αναβολή δημοτικών εκλογών – Επέκταση θητείας έως το 2024

Κύπρος: Αναβολή δημοτικών εκλογών – Επέκταση θητείας έως το 2024 Κύπρος: Αναβολή δημοτικών εκλογών – Επέκταση θητείας έως το 2024 Κύπρος: Αναβολή δημοτικών εκλογών – Επέκταση θητείας έως το 2024
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Με 37 ψήφους υπέρ, 7 κατά και 3 αποχής, η Ολομέλεια της Κυπριακής Βουλής υπερψήφισε τα νομοσχέδια της Κυβέρνησης για αναβολή των Δημοτικών Εκλογών.

Προηγήθηκε συνεδρίαση της Επιτροπής Εσωτερικών σήμερα το πρωί, στην οποία τα τρία μεγαλύτερα κόμματα, ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ δήλωσαν τάσσονται υπέρ της αναβολής των Δημοτικών Εκλογών και επέκταση της θητείας των νυν τοπικών αρχόντων μέχρι το 2024.

Οι δημοτικές εκλογές επρόκειτο να διεξαχθούν τον Δεκέμβριο του 2021.

Εντωμεταξύ, ικανοποιημένος από την εξέλιξη της συζήτησης στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών για το θέμα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Νίκος Νουρής. Όλοι αντικρίζουν τη μεγάλη εικόνα της ψήφισης αυτής της τεράστιας μεταρρυθμιστικής προσπάθειας, είπε, και ενημέρωσε πως συναποφασίστηκε, με την πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών κομμάτων, η ψήφιση του συνόλου των μεταρρυθμιστικών νομοσχεδίων μέχρι 30 Νοεμβρίου 2021 και επέκταση της θητείας των αξιωματούχων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέχρι τις ευρωεκλογές του 2024.

«Μετά από 10 χρόνια συζητήσεων και μιας εντατικής διαβούλευσης μεταξύ των κοινοβουλευτικών κομμάτων και της Κυβέρνησης, θεωρώ ότι η σημερινή ημέρα είναι εξαιρετικά σημαντική», είπε συγκεκριμένα στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο Υπουργός.

Στόχος και ορίζοντας, ανέφερε ο κ. Νουρής, είναι να δούμε τη μεγάλη εικόνα της μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Μιας Αυτοδιοίκησης που αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων. Μιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία έχει ιεραρχηθεί ψηλά στις προτεραιότητες, όχι μόνο της Κυβέρνησης, αλλά και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η αναγκαιότητα να μεταρρυθμιστεί εκ βάθρων», σημείωσε.

Ανταπόκριση-Λευκωσία: Μανιάνα Καλογεράκη

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 12 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us

 youtube instagram