Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
Κόσμος 16 Σεπτεμβρίου 2021

Nέα σκληρή κριτική της Μόσχας στην απόφαση του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου

Nέα σκληρή κριτική της Μόσχας στην απόφαση του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου Nέα σκληρή κριτική της Μόσχας στην απόφαση του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου Nέα σκληρή κριτική της Μόσχας στην απόφαση του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Την σκυτάλη από τον Ντμίτρι Πεσκόφ, σχετικά με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απέναντι στη Ρωσία, πήρε η Μαρία Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ δήλωσε πως η Μόσχα καταδικάζει έντονα τις προσπάθειες εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη στο πλαίσιο των ρωσικών εκλογών στην Κρατική Δούμα.

«Καταδικάζουμε έντονα τις προσπάθειες των ευρωβουλευτών να χειραγωγήσουν την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη και κατανοούμε ότι αυτές οι προσπάθειες οδηγούν στην τελική απαξίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως αντιπροσωπευτικού οργάνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης»,ανέφερε η Ρωσίδα διπλωμάτης.

Σύμφωνα με την ίδια, είναι ήδη σαφές πως τώρα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σκοπεύει να βγάλει συμπεράσματα σχετικά με την ψηφοφορία στις εκλογές για τη Ρωσική Ομοσπονδία “με βάση εκείνες τις οργανώσεις που είτε απλώς αποχώρησαν με ένα παράλογο πρόσχημα από τη συμμετοχή τους στην παρακολούθηση των εκλογών ή δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με αυτήν τη διαδικασία ». “Θα κάνουμε, όπως και πριν, μια σθεναρή απόκρουση στην απαράδεκτη παρέμβαση στις εθνικές δημοκρατικές διαδικασίες της Ρωσικής Ομοσπονδίας”.

Νωρίτερα, η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πρότεινε στην ΕΕ να προετοιμαστεί για τη μη αναγνώριση των αποτελεσμάτων των εκλογών στην Κρατική Δούμα, εάν οι Βρυξέλλες θεωρήσουν ότι διεξήχθησαν κατά παράβαση των διεθνών κανόνων. Το κείμενο του εγγράφου εγκρίθηκε από 56 μέλη της επιτροπής, εννέα άτομα το καταψήφισαν, ενώ άλλα πέντε απείχαν. Οι εκθέσεις και τα ψηφίσματα του ΕΚ είναι συμβουλευτικού χαρακτήρα και δεν δεσμεύουν άλλα θεσμικά όργανα της ΕΕ. Η αναγνώριση ξένων πολιτικών θεσμών από το ΕΚ δεν φέρει επίσης κανένα νομικό βάρος.

Ανταπόκριση – Ρωσία: Αχιλλέας Πατσούκας

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 8 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us

 youtube instagram