Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021
Κόσμος 30 Ιουλίου 2021

Ρωσία: Αυξημένη διάρκεια νόσησης από τη μετάλλαξη Δέλτα λέει κορυφαίος επιστήμονας

Ρωσία: Αυξημένη διάρκεια νόσησης από τη μετάλλαξη Δέλτα λέει κορυφαίος επιστήμονας Ρωσία: Αυξημένη διάρκεια νόσησης από τη μετάλλαξη Δέλτα λέει κορυφαίος επιστήμονας Ρωσία: Αυξημένη διάρκεια νόσησης από τη μετάλλαξη Δέλτα λέει κορυφαίος επιστήμονας
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Η διάρκεια νόσησης COVID-19 όταν ένας ασθενής μολυνθεί με το στέλεχος “Δέλτα” έχει αυξηθεί, ενώ αντίθετα η περίοδος επώασης έχει μειωθεί. Αυτό υποστήριξε ο αναπληρωτής διευθυντής Έρευνας του Κεντρικού Ινστιτούτου Επιδημιολογίας του Rospotrebnadzor και Αντεπιστέλλον Μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημόνων Αλεξάντερ Γκορέλοφ σε συνέντευξη του στο Ria Novosti. Σύμφωνα με τον κορυφαίο Ρώσο επιστήμονα, «ο γονότυπος του στελέχους ” Δέλτα” χαρακτηρίζεται από ταχύτερη μεταδοτικότητα και επώαση του ιού, αλλά και από την σοβάροτερη νόσηση των αθενών που θα μολυνθούν».

Ταυτόχρονα ο Αλεξάντερ Γκορέλοφ σημείωσε πως «όπως και με τη μόλυνση από άλλα στελέχη, έτσι και στην περίπτωση του στελέχους “Δέλτα”, η σοβαρότητα της νόσησης καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από το ιικό φορτίο που έλαβε ένα άτομο κατά τη διάρκεια της μόλυνσης και την κατάσταση ανοσίας στην οποία θα βρεθεί όταν τον συναντήσει ο ιός». Τέλος ο Ρώσος επιστήμονας τόνισε με έμφαση την ανάγκη εμβολιασμού προκειμένου οι πολίτες να προστατετυούν από τη νόσο του Covid-19.

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 19 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us

 youtube instagram