Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
Κόσμος 16 Σεπτεμβρίου 2021

Σχόλιο του ρωσικού ΥΠΕΞ για την πρόθεση της Αυστραλίας να κατασκευάσει πυρηνικά υποβρύχια

Σχόλιο του ρωσικού ΥΠΕΞ για την πρόθεση της Αυστραλίας να κατασκευάσει πυρηνικά υποβρύχια Σχόλιο του ρωσικού ΥΠΕΞ για την πρόθεση της Αυστραλίας να κατασκευάσει πυρηνικά υποβρύχια Σχόλιο του ρωσικού ΥΠΕΞ για την πρόθεση της Αυστραλίας να κατασκευάσει πυρηνικά υποβρύχια
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

«Η Ρωσική Ομοσπονδία πορεύεται από την υπόθεση ότι η Αυστραλία θα συνεχίσει να ακολουθεί τις υποχρεώσεις της ως μη πυρηνική χώρας».

Με τον τρόπο αυτό σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα την πρόθεση της Καμπέρα να κατασκευάσει πυρηνικά υποβρύχια.

«Επιστήουμε την προσοχή στις ανακοινώσεις σχετικά με τα σχέδια της Αυστραλίας στο πλαίσιο της τριμερούς, όπως την αποκαλούν, μιας προηγμένης εταιρικής σχέσης ασφαλείας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και της Αυστραλίας, που δημιουργήθηκε την χθες», είπε.

«Η διάδοση των πυρηνικών όπλων θα συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτήν, καθώς και με τη συμφωνία διασφαλίσεων με τον ΔΟΑΕ και το πρόσθετο πρωτόκολλο σε αυτόν. Αναμένουμε από την Καμπέρα να συνεργαστεί με τον οργανισμό προκειμένου να εξαλειφθούν τυχόν κίνδυνοι από τη μη διάδοση», συμπλήρωσε ακόμα.

Ανταπόκριση – Ρωσία: Αχιλλέας Πατσούκας

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 14 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us

 youtube instagram