Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
Κόσμος 16 Σεπτεμβρίου 2021

Ζ. Μπορέλ: Η Ε.Ε δεν είχε ενημερωθεί για το σύμφωνο ΗΠΑ, Αυστραλίας, Βρετανίας

Ζ. Μπορέλ: Η Ε.Ε δεν είχε ενημερωθεί για το σύμφωνο ΗΠΑ, Αυστραλίας, Βρετανίας Ζ. Μπορέλ: Η Ε.Ε δεν είχε ενημερωθεί για το σύμφωνο ΗΠΑ, Αυστραλίας, Βρετανίας Ζ. Μπορέλ: Η Ε.Ε δεν είχε ενημερωθεί για το σύμφωνο ΗΠΑ, Αυστραλίας, Βρετανίας
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

«Η ανάλυση και η αποτίμηση των συνεπειών της συμμαχίας AUKUS θα γίνουν κατά την προσεχή σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στις 18 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, επισημαίνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «δεν ενημερώθηκε».

Εντός της ημέρας μάλιστα ο Ζοζέπ Μπορέλ παρουσιάζει την στρατηγική της ΕΕ για την περιοχή του Ινδικού-Ειρηνικού.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τήρησε επιφυλακτική στάση απέναντι στο τριμερές σύμφωνο που ανακοίνωσαν πριν από λίγες ώρες οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Αυστραλία με την οποία η Αυστραλία μπαίνει στο χορό των δυνάμεων με πυρηνοκίνητα υποβρύχια.

Σε ερώτηση σχετικά με την οργή της Γαλλίας για την ακύρωση του συμβολαίου με την Αυστραλία για την κατασκευή υποβρυχίων και τις συνέπειες , η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντάνα Σπίναντ περιορίστηκε να δηλώσει: «Δεν θα υπάρξουν άμεσες επιπτώσεις στις συνομιλίες και στις σχέσεις με την Αυστραλία».

 

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 6 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us

 youtube instagram