Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2020
Υγεία 08 Οκτωβρίου 2020

Νέα μελέτη: Ο κορoνοϊός μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές στον εγκέφαλο

Νέα μελέτη: Ο κορoνοϊός μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές στον εγκέφαλο Νέα μελέτη: Ο κορoνοϊός μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές στον εγκέφαλο Νέα μελέτη: Ο κορoνοϊός μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές στον εγκέφαλο
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Νέα μελέτη: Ο κορoνοϊός μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές στον εγκέφαλο

Ο κορονοϊός όχι μόνο μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές στους πνεύμονες, την καρδιά και τα νεφρά σε ασθενείς με Covid-19, αλλά και φλεγμονή στον εγκέφαλο. Αυτό αναφέρουν επιστήμονες από το Αμβούργο μετά από έρευνα σε 43 ασθενείς με κορονοϊό που απεβίωσαν. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «The Lancet Neurology».

Οι επιστήμονες ανίχνευσαν τον κορονοϊό ή τις πρωτεΐνες του στο εγκεφαλικό στέλεχος ή τα νεύρα των θανόντων, ωστόσο, τα επίπεδα του ιού ήταν πολύ χαμηλά. Από την άλλη όμως οι ασθενείς με υψηλότερο ιικό φορτίο δεν έδειξαν περισσότερες αλλαγές στον εγκέφαλο από εκείνους που πέθαναν και δεν βρέθηκε να έχουν ιό. Ωστόσο, οι ερευνητές παρατήρησαν ανοσολογική αντίδραση στους νεκρούς των οποίων ο εγκέφαλος είχε μολυνθεί.

Έτσι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα φλεγμονώδη κύτταρα θα μπορούσαν να είναι υπεύθυνα για νευρολογικά συμπτώματα από οσφρητικές διαταραχές έως πονοκεφάλους και εγκεφαλικά επεισόδια. Οι νεκροί που εξετάστηκαν – 16 γυναίκες και 27 άνδρες – ήταν κατά μέσο όρο 76 ετών.

ΕΡΤ Στρασβούργο / Ανταπόκριση: Κώστας Δαβάνης

www.ert.gr

Διαβάστηκε 32 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us