Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
Αστυνομικό Δελτίο 30 Σεπτεμβρίου 2020

Κλείνει η Αθηνών – Σουνίου για 15 ημέρες – Ρήγμα στις «Τρύπες του Καραμανλή»

Κλείνει η Αθηνών – Σουνίου για 15 ημέρες – Ρήγμα στις «Τρύπες του Καραμανλή» Κλείνει η Αθηνών – Σουνίου για 15 ημέρες – Ρήγμα στις «Τρύπες του Καραμανλή»
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Τρύπες του Καραμανλή

Σε πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Λεωφ. Αθηνών Σουνίου από τις 8 μ.μ. της Τετάρτης και για ένα 15ημερο (έως και 14 Οκτωβρίου) προχώρησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής λόγω σοβαρών βλαβών (ρήγμα) που εντοπίστηκαν στη σήραγγα «Λουμπάρδα» (Τρύπες του Καραμανλή).

Σύμφωνα με την Αστυνομία, θα υπάρχει πλήρης διακοπή κυκλοφορίας του ρεύματος προς Σούνιο της Λ. Αθηνών-Σουνίου (Ε.Ο. 91), από το ύψος της παρόδιας οδού προς το κατάστημα «RIBAS» έως το ύψος της σήραγγας «Λουμπάρδα».

Η σχετική απόφαση κρίθηκε επιβεβλημένη από τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη μετά τη γεωτεχνική αξιολόγηση του σημείου όπου διαπιστώθηκε ότι δεν είναι δυνατό να εξασφαλιστεί η οδική ασφάλεια, της κυκλοφορίας στο ρεύμα από Αθήνα προς Σούνιο.

Η προσπέλαση των οχημάτων προς το αποκλεισμένο οδικό τμήμα της Λ. Αθηνών-Σουνίου, θα διεξάγεται μέσω του οδικού άξονα Λ. Ευελπίδων -Ν.Παπαγιανόπουλου (οικισμός Κίτσι) -Λ. Αγ.Μαρίνας.

Η κυκλοφορία των κινούμενων προς Σούνιο οχημάτων, μπορεί να πραγματοποιείται μέσω των εξής διαδρομών:

– Για τους κινούμενους επί της παραλιακής:

Λ. Αθηνών-Σουνίου (παραλιακή), αριστερά Βασ. Κωνσταντίνου, δεξιά Λ. Ευελπίδων (πρώην Λ. Βάρης-Κορωπίου), συνέχεια Λ. Ευελπίδων έως τη συμβολή της με οδό Ηρακλειδών (μετά κατάστημα “JUMBO”), δεξιά Ηρακλειδών, συνέχεια Ν. Παπαγιαννόπουλου έως τη συμβολή της με τη Λ. Αγίας Μαρίνας, δεξιά Λ. Αγίας Μαρίνας, συνέχεια Λ. Αγίας Μαρίνας έως τη συμβολή της με Λ. Αθηνών-Σουνίου.

– Εναλλακτικά μέσω της διαδρομής:

Λ. Κων/νου Καραμανλή/ Αθηνάς (Παραλιακή), αριστερά Λ. Ευελπίδων, συνέχεια συνέχεια Λ. Ευελπίδων έως τη συμβολή της με οδό Ηρακλειδών (μετά κατ/μα “JUMBO”), δεξιά Ηρακλειδών, συνέχεια Ν. Παπαγιαννόπουλου έως τη συμβολή της με τη Λ. Αγίας Μαρίνας, δεξιά Λ. Αγίας Μαρίνας, συνέχεια Λ. Αγίας Μαρίνας έως τη συμβολή της με Λ. Αθηνών-Σουνίου.

– Για τους κινούμενους επί της Λ. Βουλιαγμένης:

Λ. Βουλιαγμένης, αριστερά Καλύμνου, δεξιά Λ. Ευελπίδων, συνέχεια Λ. Ευελπίδων έως τη συμβολή της με οδό Ηρακλειδών (μετά κατάστημα “JUMBO”), δεξιά Ηρακλειδών, συνέχεια Ν. Παπαγιαννόπουλου έως τη συμβολή της με τη Λ. Αγίας Μαρίνας, δεξιά Λ. Αγίας Μαρίνας, συνέχεια Λ. Αγίας Μαρίνας έως τη συμβολή της με Λ. Αθηνών-Σουνίου.

Διευκρινίζεται ότι η κυκλοφορία των κινούμενων προς Αθήνα οχημάτων, θα πραγματοποιείται κανονικά μέσω του ρεύματος κυκλοφορίας προς Αθήνα της Λ. Αθηνών-Σουνίου (Ε.Ο. 91).

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής, στην οποία συμμετείχαν στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας, όπου ο κ Πατούλης επισήμανε ότι προτεραιότητα αποτελεί η ασφαλέστερη μετακίνηση των πολιτών. «Τα αρμόδια συνεργεία θα προβούν στις αναγκαίες ενέργειες για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και τον περιορισμό της ταλαιπωρίας των οδηγών στο ελάχιστο δυνατό», προσέθεσε και απηύθυνε έκκληση προς τους οδηγούς να ακολουθούν τις οδηγίες και τη σχετική σήμανση προς τις παρακαμπτήριές οδούς για την διευκόλυνση τους.

Στις έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αποφάσισαν η Γενική Διεύθυνση Έργων και Υποδομών της Περιφέρεια Αττικής, σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής περιλαμβάνεται επίσης η εγκατάσταση σχετικής σήμανσης σε κρίσιμους οδικούς κόμβους «ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ» και «YABANAKI», για την καθοδήγηση των οδηγών στον εναλλακτικό οδικό άξονα καθώς και συνεχής αναγραφή μηνυμάτων στις Πινακίδες Μεταβλητών Μηνυμάτων των οδικών αρτηριών της Περιφέρειας και ανάρτηση σχετικού χάρτη στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστηκε 16 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us