Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020
Ειδήσεις 04 Απριλίου 2020

Την Τετάρτη το αίτημα για παράταση στην προστασία α’ κατοικίας – Γεωργιάδης στην ΕΡΤ: Aνεδαφικό να μιλάμε τώρα για πλειστηριασμούς (video)

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Την Τετάρτη το αίτημα για παράταση στην προστασία α’ κατοικίας – Γεωργιάδης στην ΕΡΤ:  Aνεδαφικό να μιλάμε τώρα για πλειστηριασμούς (video)

Την ερχόμενη Τετάρτη θα κατατεθεί το αίτημα στους Θεσμούς για παράταση στην προστασία της πρώτης κατοικίας που λήγει στα τέλη του μήνα. «Πιστεύουμε ότι είναι λογικό στην παρούσα φάση, το να μιλάει κάποιος για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας είναι ανεδαφικό και πιστεύουμε ότι το ίδιο θα καταλάβουν και οι δανειστές», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Όσον αφορά τις ενισχύσεις ύψους 2 δισ. ευρώ για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας που ανακοινώθηκαν, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι είμαστε μέσα στις δύο πρώτες χώρες που πετύχαμε το σχήμα που επιλέξαμε να πάρει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού και της Κομισιόν.

«Μας επέτρεψαν να χρησιμοποιήσουμε χρήματα του ΕΣΠΑ ως εγγύηση για τη δημιουργία ενός εγγυοδοτικού ταμείου για την παροχή ρευστότητας μέσω εγγυημένων έως 80% δανείων σε μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις», τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε:

«Αυτό σημαίνει ότι από το τέλος Απριλίου, αν όχι αρχές Μαϊου, θα μπορούν οι επιχειρηματίες που είναι ενήμεροι και να αιτηθούν δάνειο έως 25% του τζίρου τους, που θα εγκριθεί πολύ εύκολα καθώς από το ποσό που θα ζητήσουν το 80% θα είναι εγγυημένο από το δικό μας ταμείο κι εκείνοι πρέπει να έχουν κάλυψη μόνο για το 20%. Έτσι, εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις που έως σήμερα δεν μπορούσαν να πάρουν λεφτά ή που μπορούσαν να πάρουν λίγα λεφτά, θα μπορούν να πάρουν πολλά χρήματα έτσι ώστε όταν αρθούν τα μέτρα της καραντίνας και ανοίξει η οικονομία, να είναι οι επιχειρήσεις έτοιμες με ρευστότητα».

Τα συγκεκριμένα δάνεια είναι κεφάλαιο κίνησης, διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης, επομένως τι θα τα κάνει ο επιχειρηματίας είναι στην κρίση του.

Πηγή: ΕΡΤ1

www.ert.gr

Διαβάστηκε 23 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us