Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020
Ειδήσεις 04 Ιουνίου 2020

Στην Ρόδο σήμερα ο Αλ. Τσίπρας-Συναντήσεις με εκπροσώπους στην εστίαση και τον τουρισμό (video)

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Στην Ρόδο σήμερα ο Αλ. Τσίπρας-Συναντήσεις με εκπροσώπους στην εστίαση και τον τουρισμό (video)

Tην ανάγκη να δοθεί στοχευμένη ρευστότητα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις υπογράμμισε απο τη Ρόδο όπου περιοδεύει, ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περπάτησε νωρίτερα στη μεσαιωνική πόλη, και στη συνομιλία που είχε με τους καταστηματάρχες, του μετέφεραν την μεγάλη αγωνία τους για την επόμενη μέρα.

Αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι θα πρέπει να επιχορηγηθούν στο 100% οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε 40% οι μισθοί των εργαζομένων, ενώ υποστήριξε ότι θα πρέπει να χορηγηθεί κεφάλαιο κίνησης σε όλες τις επιχειρήσεις, αλλά και την αναγκαιότητα να μπορούν οι επιχειρήσεις αυτές να προσφύγουν σε φθηνό δανεισμό με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Παράλληλα κάλεσε την κυβέρνηση να αξιοποιήσει το θεσμικό εργαλείο της αναπτυξιακής τράπεζας για να χορηγήσει μικρά δάνεια στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και υπογράμμισε την ανάγκη να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση και να μειωθεί η φορολογία για την προκαταβολή φόρου.

Ο κ. Τσίπρας επίσης είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, ενώ συμμετείχε σε σύσκεψη με φορείς του τουρισμού (Πηγές Καλλιθέας).

Στις 18.30 θα συναντηθεί στο Δημαρχείο με τον δήμαρχο Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη, ενώ στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους δημάρχους των νησιών Δωδεκανήσου (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου ).

Η περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα γίνεται σε μια κρίσιμη χρονικά περίοδο καθώς τα νησιά είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους επισκέπτες του καλοκαιριού, προσπαθώντας να περιορίσουν τις συνέπειες της πανδημίας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

www.ert.gr

Διαβάστηκε 11 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us