Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021
Ειδήσεις 05 Δεκεμβρίου 2020

Aπαγόρευση συγκεντρώσεων της 6ης Δεκεμβρίου από την ΕΛΑΣ

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Aπαγόρευση συγκεντρώσεων της 6ης Δεκεμβρίου από την ΕΛΑΣ

Ημέρα κατά την οποία είχαν ανακοινωθεί συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, με ταυτόχρονη έκκληση των διοργανωτών για τήρηση των μέτρων, είναι η Κυριακή 6η Δεκεμβρίου, λόγω της θλιβερής επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Με απόφασή της η ΕΛΑΣ απαγόρευσε τη διοργάνωσή τους.

Συγκεκριμένα με επίκληση των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού COVID -19, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 05:00 ώρα έως και την 24:00 ώρα της 6ης Δεκεμβρίου 2020.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

  • διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και
  • διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

www.ert.gr

Διαβάστηκε 23 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us