Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
Ειδήσεις 26 Σεπτεμβρίου 2020

Covid-19: Άλλοι τρεις θάνατοι – Σε ισχύ τα νέα μέτρα τοπικού χαρακτήρα (video)

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Covid-19: Άλλοι τρεις θάνατοι – Σε ισχύ τα νέα μέτρα τοπικού χαρακτήρα (video)

Την κρισιμότητα στην οποία βρισκόμαστε σχετικά με τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και την αντοχή του συστήματος υγείας, επισημαίνουν οι ειδικοί επιστήμονες. Δίνουν έμφαση στην ευρεία χρήση της μάσκας, στα στοχευμένα, περιοριστικά μέτρα τοπικού χαρακτήρα και στη διενέργεια γρήγορων τεστ σε περιοχές  με υψηλό επιδημιολογική φορτίο, όπως το κέντρο της Αθήνας. Το Σάββατο, άλλοι τρεις ασθενείς έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του κορονοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 374.

Στην Αττική και στις άλλες επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, από σήμερα τα περίπτερα, οι κάβες και τα μίνι μάρκετ κλείνουν από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί, προκειμένου να σταματήσει η πώληση αλκοόλ και ο συγχρωτισμός σε πλατείες ή άλλους ανοιχτούς χώρους.

Σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων μπήκε και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, όπου – μεταξύ άλλων – είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους.

Σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό τέθηκαν οι δομές φιλοξενίας σε Θήβα και Σέρρες.

Παράλληλα, στη διενέργεια γρήγορων τεστ προχωρούν οι υγειονομικές αρχές σε περιοχές της Αθήνας.

Την Παρασκευή ελέγχθηκαν πάνω από 600 άτομα στις πλατείες Κυψέλης, Αμερικής και Βάθη. Από τους ελέγχους προέκυψαν 6 κρούσματα.

Την ίδια ημέρα ανακοινώθηκαν 286 νέα κρούσματα της Covid-19, εκ των οποίων τα 163 στην Αττική.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr

Διαβάστηκε 11 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us