Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
Ειδήσεις 16 Σεπτεμβρίου 2021

Γκίκας Μαγιορκίνης: H επιδημία στην Ελλάδα σε ύφεση για τρίτη εβδομάδα (video)

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Σε ύφεση στον κόσμο, την Ευρώπη και την Ελλάδα, βρίσκεται η πανδημία, όπως τόνισε  ο Γκίκας Μαγιορκίνης καθηγητής Τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας.

Όπως ανέφερε, στην Ευρώπη την τελευταία εβδομάδα μειώθηκαν κατά 5% οι θετικές διαγνώσεις, αυξήθηκαν κατά 3% οι θάνατοι (1590 ανά ημέρα) ενώ από τις 47 ευρωπαϊκές χώρες οι 26 δείχνουν βελτίωση, μεταξύ αυτών Γαλλία, η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Δανία, ενώ επιδείνωση έδειξαν η Αυστρία, η Πολωνία και οι βαλκανικές χώρες.

Επίσης σχολίασε πως στον κόσμο η πτωτική τάση είναι 9% στις διαγνώσεις και 6% στους θανάτους σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ακολούθως επισήμανε πως στην Ελλάδα η τελευταία εβδομάδα κατέγραψε μείωση 12% στις διαγνώσεις και μείωση 18% στους θανάτους, ενώ στις ΜΕΘ οι εισαγωγές μειώθηκανκατά 6% και οι νέες εισαγωγές είναι περίπου 200 την ημέρα.

Τέλος, δήλωσε ότι συνολικά έχουν διατεθεί 50,3 εκατομμύρια self test εκ των οποίων έχουν καταγραφεί 98.000 θετικά στον κορονοϊό.

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 17 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us

 youtube instagram