Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021
Ειδήσεις 26 Φεβρουαρίου 2021

Μαγιορκίνης: Η επιδημία στην Ελλάδα δείχνει σημεία βραδείας επιβάρυνσης με τοπικές εξάρσεις (video)

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Η επιδημία στην Ελλάδα δείχνει σημεία βραδείας επιβάρυνσης με τοπικές εξάρσεις, οι οποίες αντιμετωπίζονται κατά περίπτωση και ανάλογα με τα ποιοτικά και τα ποσοτικά τους χαρακτηριστικά, ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, στην τακτική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Όπως είπε ο κ. Μαγιορκίνης, στην Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα αυξήθηκε σημαντικά o αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια, καθώς και η πίεση στο σύστημα Υγείας. Οι ΜΕΘ επιβαρύνθηκαν σε ποσοστό 12%, ελαφρώς υψηλότερο από ό,τι την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο αριθμός των νέων εισαγωγών με Covid-19 αυξήθηκε σημαντικά, στο επίπεδο περίπου των 300 ανά ημέρα.

«Με βάση την αύξηση των εισαγωγών εντός της προηγούμενης εβδομάδας, αναμένουμε μια μικρή αύξηση στις ΜΕΘ και τους θανάτους την επόμενη εβδομάδα» είπε ο κ. Μαγιορκίνης.

Στην Αττική παρατηρείται σημαντική αύξηση των νέων διαγνώσεων κατά 40% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, αύξηση στη Θεσσαλονίκη κατά 25%, όπου όμως δεν καταγράφεται προς το παρόν αύξηση της πίεσης στο σύστημα Υγείας.

Όσον αφορά στην ηλιακή κατανομή των νέων διαγνώσεων, η υψηλότερη επίπτωση παρατηρείται στα άτομα ηλικίας 40-65 χρονών και δεύτερη ομάδα είναι οι 18 με 39 ετών.

www.ert.gr

Διαβάστηκε 33 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us