Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021
Ειδήσεις 24 Νοεμβρίου 2020

«Πυρά» της αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις Γεραπετρίτη και την κατάσταση στο σύστημα υγείας

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

«Πυρά» της αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις Γεραπετρίτη και την κατάσταση στο σύστημα υγείας

Την έντονη αντίδραση κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι δηλώσεις του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ. Ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία τον κατηγορεί για «κακοποίηση της λογικής», ενώ υπογραμμίζει ότι «η τυμβωρυχία είναι πλέον η επίσημη γραμμή της ΝΔ».

«Ο κ. Γεραπετρίτης, κακοποιώντας κάθε έννοια λογικής, την ώρα που η διαθεσιμότητα ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο 99%, δηλαδή δεν υπάρχουν κλίνες για τους ασθενείς, ισχυρίστηκε σήμερα ότι, αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ, θα είχαμε περισσότερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.
Η τυμβωρυχία και η προσβολή της κοινωνίας δεν περιορίζεται στις καθημερινές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών όπως ο κ. Γεραπετρίτης ή ο κ. Γεωργιάδης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία και προσθέτει:

«Αποτελεί την επίσημη γραμμή της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Της κυβέρνησης που συνειδητά άφησε εν μέσω πανδημίας τα νοσοκομεία με 6.000 λιγότερους εργαζόμενους. Της κυβέρνησης που αρνείται να συνταγογραφήσει τα τεστ. Της κυβέρνησης που, αντί να προχωρήσει σε επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, επιτάσσει το δημόσιο σύστημα για τα κέρδη των λίγων. Της κυβέρνησης που καταθέτει προϋπολογισμό με περικοπές στις δαπάνες Υγείας για το 2021 εν μέσω πανδημίας. Τίποτα πια δεν μπορεί να κρύψει τις εγκληματικές τους ευθύνες.

ΚΙΝΑΛ: Άστοχες κι επικίνδυνες οι δηλώσεις του κ. Γεραπετρίτη

Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Γεραπετρίτη ότι «οι περισσότερες ΜΕΘ φέρνουν περισσότερους θανάτους» δεν είναι απλά άστοχες αλλά επικίνδυνες, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ. Αν δεν είναι αποτυχημένη προσπάθεια να καλύψει τις ευθύνες τους, τότε σημαίνει ότι Κυβέρνηση έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση καταθέτει έναν προϋπολογισμό, στον οποίο οι δαπάνες για την υγεία μειώνονται ακόμη περισσότερο

«Τη στιγμή που το δημόσιο σύστημα υγείας καταρρέει, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την πραγματική ενίσχυσή του, αλλά καταθέτει κι έναν προϋπολογισμό, στον οποίο οι δαπάνες για την Υγεία μειώνονται ακόμη περισσότερο» τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

Την ίδια στιγμή δίνονται αφειδώς χρήματα σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες, στο όνομα της «σωτηρίας» τους από τις συνέπειες της πανδημίας.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν τις προτεραιότητες της κυβέρνησης και τον βαθιά αντιλαϊκό χαρακτήρα της πολιτικής της» επισημαίνει το ΚΚΕ.

Ελληνική Λύση: Όταν τα κόμματα αντιπαρατίθενται πάνω σε νεκρούς, τότε χάνεται η λογική και η σοβαρότητα

Με θλίψη γινόμαστε μάρτυρες ενός θεάτρου του παραλόγου μεταξύ των κομμάτων Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει από την πλευρά της η Ελληνική Λύση και προσθέτει «όταν τα κόμματα αντιπαρατίθενται πάνω σε νεκρούς, τότε χάνεται η λογική και η σοβαρότητα. Σοβαρευτείτε κύριοι».

www.ert.gr

Διαβάστηκε 19 φορές

Σχετικα Με Εμας

Coupaki.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)coupaki.gr

Connect With Us